Παρουσίαση του βιβλίου «Από τον Βυθό στον Ουρανό»

131

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.) συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Ιατρίδη «Από τον Βυθό στον Ουρανό» (Εκδόσεις Πελασγός), την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 (ώρα 12:00), στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κορινθίας (οδός Ερμού 2, Κόρινθος).

Συγκεντρώνοντας στοιχεία από το αρχείο του πλοιάρχου Μίλτωνα Ιατρίδη, κυβερνήτη του θρυλικού υποβρυχίου «Παπανικολής», ο συγγραφέας και ανιψιός του συνέγραψε τη βιογραφία του πλοιάρχου, προκειμένου να γίνει γνωστή η δράση και η συνεισφορά του Πολεμικού Ναυτικού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αρχιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού, ε.α., Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (Ε.Λ.Ι.Ν.Ι.Σ), Λεωνίδας Τσιαντούλας και ο συγγραφέας, Βασίλης Ιατρίδης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).