Ο δεντροφονιάς δήμαρχος ξαναχτυπά. Θύματα, 47 Ευκάλυπτοι του προηγούμενου αιώνα

289
Τεμαχισμένοι Ευκάλυπτοι απέναντι από το γραφείο του Γιώργου Καχριμάνη

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ναυπλιέων, ζήτησαν από την Πολεοδομία, με την οποία είναι κολλητοί, την άδεια κοπής δέντρων «μικρής κλίμακας». Συγκεκριμένα, ζήτησαν την κοπή 47 Ευκαλύπτων της οδό Αιγίου. Η άδεια δόθηκε και οι Ευκάλυπτοι ξεκίνησαν να “εκτελούνται”. Δέντρα που είχαν φυτέψει οι σιδηροδρομικοί τον προηγούμενο αιώνα προκειμένου να καταπολεμηθούν τα κουνούπια και οι σκνίπες.

Σαν “ασήμαντη” λεπτομέρεια αναφέρουμε το γεγονός ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος έχει κρατήσει για τον εαυτό του την εποπτεία και τον έλεγχο της Τεχνικής Υπηρεσίας αν και ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο.

Το μικροκλίμα της περιοχής, κατά μήκος της οδού Αιγίου θα αλλάξει καθώς τα τεράστια και σκιερά δέντρα αντικαθίστανται από μπετόν και θαμνοειδή. Κάθε ίχνος σκιάς αφανίζεται και μάλιστα εν όψει του Καλοκαιριού.

Σε μια προσπάθεια ματαίωσης ή αναστολής της εκτέλεσης των Ευκαλύπτων ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, δια του εκπροσώπου του δικηγόρου Κωνσταντίνου Σταθογιαννόπουλου προσέφυγε στην Εισαγγελία Ναυπλίου η οποία και διέταξε κατεπείγουσα δικαστική διερεύνηση.

Για το θέμα αυτό, της κοπής των δεκάδων ιστορικών δέντρων ο υπ. Δήμαρχος Κώστας Μάκαρης  έγραψε στο προφίλ του στο facebook, με τίτλο «Ο δεντροφονιάς δήμαρχος ξαναχτυπά. Ξεκίνησε και κόβει 47 Ευκαλύπτους στην Αιγίου», τα εξής:

Κωνσταντίνος Μάκαρης
Κώστας Μάκαρης

«Είναι γνωστός δεντροφονιάς ο απερχόμενος δήμαρχος. Το πράσινο, επί εποχής του υπέφερε. Η φυσιογνωμία της πόλης άλλαξε και το Ναύπλιο γέμισε μπετόν.

Τώρα, πήρε σειρά για θάνατο η γραμμή των ευκαλύπτων που πρόσφεραν σκιά στην οδό Αιγίου, κάνοντας δεκαετίες για να φτάσουν να μας προσφέρουν αυτή την ομορφιά.

Του κάνουμε έκκληση «Αν έχεις φιλότιμο και στοιχειώδη αγάπη για την πόλη σταμάτα αμέσως να κόβεις τους Ευκαλύπτους της οδού Αιγίου και κάλεσέ μας να σου υποδείξουμε εναλλακτικές λύσεις. Διαφορετικά θα περάσεις στην ιστορία ως ο Δήμαρχος που σκότωσε το πράσινο στο Ναύπλιον».

VIDEO Ντοκουμέντο και δηλώσεις Πολιτών στον σύνδεσμο https://protagonistes.tv/kovoun-tous-efkalyptous-stin-aigiou-aposteroun-to-nafplio-apo-vasikous-pnevmones-zois/