Ολοκληρώθηκαν οι δρομικές διαδρομές του Μαραθώνιου Ναυπλίου

22

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 5η Μαρτίου 2023 οι τρεις δρομικές διαδρομές του Μαραθώνιο Ναυπλίου. Ενός Μαραθώνιου που θα μείνει στην ιστορία του δρομικού κινήματος ως «Ο Μαραθώνιος που συνάντησε την αδιαφορία και αντίδραση μεγάλου μέρους της κοινωνίας του Ναυπλίου». Αντίδρασης που εκδηλώθηκε με επώνυμες διαφοροποιήσεις, με καταγγελίες δημοτικών παρατάξεων και δημοσιεύματα σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Ήταν ο Μαραθώνιος με τις λιγότερες συμμετοχές, τα λιγότερα χαμογελαστά πρόσωπα και τους λιγότερους επισήμους να παρίστανται.

Η απόφαση του δημάρχου Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρου (και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου) για κανονική διεξαγωγή, με αφαίρεση μόνον των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, έτυχε ισχυρής αμφισβήτησης και παραμένει ζητούμενη μια απάντηση στο ερώτημα που του τέθηκε: «Γιατί δεν ακολούθησε την γραμμή άλλων Μαραθωνίων και λοιπών αγωνιστικών εκδηλώσεων που προχώρησαν σε αναβολή ολίγων ημερών και επέμεινε στην διεξαγωγή του δρώμενου όπως αυτό είχε αναγγελθεί»;

Οι τρεις διαδρομές (2,5klm, 5.0klm και 25klm) είχαν την γνωστή καλή οργάνωση, με σαφώς όμως λιγότερες συμμετοχές.