Επώνυμη κατηγορία κατά του Γιάννη Μαλτέζου: «Εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των Χυμοποιών»

206

Η επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητας Μαλτέζου σαν υποψήφιου Δημάρχου Άργους, προκάλεσε απρόσμενες αντιδράσεις, επαληθεύοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση της ALCO που είχε καταγράψει πολύ μεγάλο αριθμό αρνητικών γνωμών για το πρόσωπό του, από ανθρώπους που δήλωναν ότι τον γνωρίζουν και μπορούν να τον κρίνουν.

Μεταξύ αυτών και η ανακοίνωση ενός ανταγωνιστή του στις εκλογές, του Παναγιώτη Παπαϊωάννου που, σύμφωνα πάντοτε με την προαναφερόμενη δημοσκόπηση κρίνεται από τους δημότες ως ισοδύναμου πολιτικού μεγέθους με τον Γιάννη Μαλτέζο, της τάξεως του 5%.

Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, διεκδικητής και αυτός της δημαρχίας, του αποδίδει την κατηγορία ότι ως αντιπεριφερειάρχης «Εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των Χυμοποιών» εις βάρος του Δήμου. Σχολιάζει ότι «έκανε μεταγραφή υποψηφίων από το Ναύπλιο» και του καταλογίζει αδιαφορία στήριξης του Δήμου Άργους όσο καιρό ήταν Χωρικός αντιπεριφερειάρχης. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να παρομοιάζει την θητεία του ως «διοίκηση ενός ΚΕΠ».

Όπως αναφέρει, στην ανακοίνωσή του:
«Με σνομπ χαρακτηριστικά, ως γνώστης διοίκησης και ως θεματοφύλακας της αισθητικής παρουσιάστηκε χθες ο κ. Μαλτέζος, θέτοντας υποψηφιότητα για το Δήμο Άργους-Μυκηνών, κάνοντας μόνο κριτική και καθόλου αυτοκριτική, υποδεικνύοντας μάλιστα τον «εκλεκτό υποψήφιό» του, παρουσιάζοντάς τον πρώτον από όλους, παρακάμπτοντας την αλφαβητική σειρά. Έκανε μάλιστα «μεταγραφή» υποψηφίων από το Ναύπλιο.
Καμία αναφορά δεν έκανε στο έργο του ως Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας. Και πώς να κάνει άλλωστε, αφού λειτουργούσε την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας μόνο ως Κ.Ε.Π.
Διεκπεραιωτής ειλημμένων αποφάσεων ήταν και παραμένει ο κ. Μαλτέζος.
Και τώρα ξαφνικά έχει ευθύνη και καθήκον να πάψει να βολεύεται.
Ισχυρίζεται ότι γνωρίζει από διοίκηση. Μάλλον έχει μπερδέψει τις έννοιες. Άλλο διοίκηση και άλλο διεκπεραίωση.
Το μόνο που έκανε για το Δήμο Άργους-Μυκηνών κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν να ρίξει 20.000 ευρώ πρόστιμο στη ΔΕΥΑΑΡΜ πριν δύο χρόνια όταν έγινε η μόλυνση του Αργολικού κόλπου από τους χυμοποιούς, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους.
Επίσης ο κ. Μαλτέζος δεν φρόντισε να συμπεριληφθεί ο δρόμος Δερβενακίων-Άργους στον σχεδιασμό για την νέα σύνδεση της Αργολίδας με τον Αυτοκινητόδρομο του Μορέα».

Μέχρι στιγμής, ο Γιάννης Μαλτέζος δεν έχει απαντήσει στις κατηγορίες.