ΟΡΓΗ: Ο Δήμαρχος Ναυπλίου πολιτικοποίησε τον θάνατο του 40χρονου στο γήπεδο

104

Ο θάνατος του 40χρονου ποδοσφαιριστή στο γήπεδο του Δρεπάνου προκάλεσε συγκίνηση και συζητήσεις που ξεπέρασαν τα όρια του δήμου Ναυπλιέων. Κοινός παρανομαστής όλων των ειδησεογραφικών προσεγγίσεων ήταν η επισήμανση ότι «Ο άτυχος πατέρας δύο παιδιών θα ζούσε αν υπήρχε στο γήπεδο απινιδωτής».

Εκτός των τοπικών site, με τον θάνατο του ποδοσφαιριστή ασχολήθηκαν η ΕΡΤ3, και  άλλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας με την ίδια πάντοτε οπτική.

Η ΕΠΟ υπενθύμισε την από 17 Ιανουαρίου τοποθέτησή της με την οποία ζητούσε από τους δήμους την φροντίδα ύπαρξης απινιδωτή στα γήπεδα (που αποτελούν ιδιοκτησία τους) και έθετε ως προϋπόθεση άδειας λειτουργίας την ύπαρξή τους.

Αν και οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις δεν έκαναν δηλώσεις απόδοσης ευθυνών στον δήμο (που κατηγορήθηκε από πλήθος ΜΜΕ για ολιγωρία που κοστίζει ζωές), η δημοτική αρχή Κωστούρου θεώρησε αναγκαίο να εκδώσει ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι «…Τραγικά γεγονότα όπως ο θάνατος συμπολίτη μας στο γήπεδο του Δρεπάνου, δεν μπορεί να αποτελούν ευκαιρία για τη διατύπωση πρόχειρων και ανυπόστατων κριτικών».

Στην ίδια ανακοίνωση αποδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, την ύπαρξη ευθυνών γράφοντας «Αυτό το κάνουμε όχι για να δικαιολογήσουμε κάτι, ούτε για να αποφύγουμε ευθύνες αλλά μόνο για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια».

Στην ανακοίνωση του δήμου που αναφέρεται στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες και στην ΕΠΣ Αργολίδας απάντησε το Δ.Σ. της ΕΠΣΑ ως εξής: «Κατά Πανελλήνια πρωτοτυπία ο Δήμος Ναυπλιέων θέλει να μεταθέσει την ευθύνη για την ύπαρξη απινιδωτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ε.Π.Σ. Αργολίδας και σε άλλες ομοσπονδίες και Ενώσεις.

Είναι αυτονόητο ότι η προσπάθεια αυτή  είναι παντελώς αβάσιμη και ανυπόστατη.

Σήμερα Ημέρα Μεγάλου Πένθους για τον Αθλητισμό πρέπει να σταματήσουν οι τακτικισμοί και επιτέλους να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για την προστασία της ζωής και της υγείας των αθλητών.

Καλούμε για πολλοστή φορά το Δήμο Ναυπλιέων να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να φροντίσει για την προμήθεια και εγκατάσταση των απινιδωτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του».

Δείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί τι προβλήθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ3:

https://protagonistes.tv/pos-parousiase-i-er3-ton-thanato-tou-podosfairisti-s-th/