Ο καλύτερος εισαγγελέας στον κόσμο, κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος στην Ανατολική Μάνη

327

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης Δήμου Ανατολικής Μάνης «ΜΑΖΙ για τον Τόπο μας», γίνεται γνωστή η υποψηφιότητα του Παρασκευά (Πάρη) Αδάμη, ως υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ανατολικής Μάνης.

«Έχουμε την τιμή να ανακοινώσουμε ότι ο Διδάκτωρ της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παρασκευάς (Πάρης) Αδάμης, συνταξιούχος ανώτερος Εισαγγελέας, είναι ο διάδοχος του αείμνηστου επικεφαλής μας Κυριάκου Μιχαλολιάκου στην δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Τόπο μας». Εκείνος που θα οδηγήσει τον συνδυασμό μας στην εκλογική αναμέτρηση του προσεχούς Οκτωβρίου, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, με σκοπό να γυρίσει ο Τόπος μας σελίδα».

Ποιος είναι ο Πάρης Αδάμης
«Ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης έχει τιμηθεί ως ο καλύτερος εισαγγελέας στον κόσμο, για τη δράση του στο ΣΔΟΕ, όπου μεταξύ άλλων σχημάτισε δικογραφία κατά τέως Υπουργού, ο οποίος και καταδικάστηκε αμετάκλητα.

Ο ίδιος ήταν καταπέλτης στη πολύμηνη δίκη του χρηματιστηρίου.

Υπηρέτησε αρκετά χρόνια στον τόπο μας, όπου εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση και βοήθησε εκατοντάδες συνδημότες μας ως εισαγγελέας ακροάσεων.

Επελέγη από τον Άρειο Πάγο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Χάγη, όπου συντόνισε πολλές επιτυχείς επιχειρήσεις σύλληψης πολυεθνικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών και παράνομης μετακίνησης μεταναστών, ενώ έφερε στοιχεία που οδήγησαν και έτερο πρώην Υπουργό σε κράτηση.
Τυγχάνει της γενικότερης αποδοχής, έχοντας εκλεγεί ως Γενικός γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, ενώ είναι Γερουσιαστής στη Διεθνή Ένωση Εισαγγελέων.

Με τις ιδιότητες αυτές διοργάνωσε τρία συνέδρια, στο Γύθειο, το Οίτυλο και την Αρεόπολη.
Παραιτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και εντάχθηκε στο δημοτικό συνδυασμό μας.
Ο κ. Αδάμης είναι νυμφευμένος με την Μανιάτισσα κα Μαρία Αλευρά, εκπαιδευτικό, που έχει υπηρετήσει στο Γύθειο, την Αρεόπολη, τις Αιγιές και τον Πύργο Διρού, θυγατέρα του αειμνήστου αστυνομικού Παύλου Αλευρά από το Οίτυλο.
Ο κ. Αδάμης και η κα. Αλευρά έχουν αποκτήσει τέσσερα αξιαγάπητα τέκνα, τα οποία φοίτησαν στα σχολεία του τόπου μας.
Τόσο ο ίδιος όσο και η πολύτεκνη οικογένειά του έχουν βάση το Γύθειο από το έτος 2000, όπου διατηρεί και τη μοναδική κατοικία του».

Ο εισαγγελέας Πάρης Αδάμης έγινε γνωστός από τη δίκη του χρηματιστηρίου, όπου μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία πρότεινε την ενοχή 11 κατηγορουμένων. Ακολούθησε η θητεία του στο ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια της οποίας ερεύνησε πάνω από χίλιες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος παραπέμποντας στο ακροατήριο και στον ανακριτή εκατοντάδες κατηγορούμενους. Υπήρξε δε ο προτείνων εισαγγελέας σε γνωστά σκάνδαλα, ενώ συνεργάστηκε με διεθνείς αρχές στην εξάρθρωση διεθνών κυκλωμάτων ναρκωτικών και λαθρεμπορίας. 

Είναι πρώην βαλκανιονίκης σκοπευτής. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και κατέχει δυο μάστερ τόσο στα νομικά όσο και στην παγκόσμια οικονομία, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτωρ στη Νομική Αθηνών. Έχει εκπονήσει εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέματα όπως «παγκοσμιοποίηση και τρομοκρατία», «εμπορία γυναικών», «ζητήματα στρατιωτικής επέμβασης σε τρίτες χώρες», «παγκόσμιος οργανισμός εμπορίου», «παράνομα αποδεικτικά μέσα» κλπ. 
Ο Έλληνας εισαγγελέας θεωρείται άτεγκτος σε θέματα απονομής δικαιοσύνης ενώ η θέση του για ζητήματα φοροδιαφυγής είναι πώς οι παραβάτες θα πρέπει να τιμωρούνται με άμεση, χωρίς αναστολή και μετατροπή, φυλάκιση. Αυτή η ποινή κατά την άποψή του θα πρέπει να αφορά και όσους ζημιώνουν το δημόσιο με χρηματικό ποσό άνω των 50.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ Κ ΕΔΩ