ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΟ ΕΡΜΗ

56

Γράφει η Θέκλα Μεταξά….Ερευνήτρια και αστρολόγος.

Η λέξη «ισημερία» υποδηλώνει ένα φαινόμενο, το οποίο συμβαίνει δυο φορές το χρόνο. Η μέρα έχει ίση διάρκεια με τη νύχτα. Έχουμε την Εαρινή και τη Φθινοπωρινή ισημερία. Δυο πολύ σημαντικές μέρες του χρόνου. Εξ ίσου σημαντικές είναι άλλες δυο μέρες, τα δυο ηλιοστάσια, το χειμερινό και το θερινό. Οι δυο ισημερίες και τα δυο ηλιοστάσια, σηματοδοτούν την επίσημη έναρξη μιας εποχής του χρόνου.

Φέτος, η φθινοπωρινή ισημερία θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου στις 04 περίπου τα ξημερώματα.. Ξεκινάει λοιπόν και επίσημα το Φθινόπωρο.

Την ώρα λοιπόν που ο ήλιος μπαίνει στην πρώτη μοίρα του αστερισμού του Ζυγού και σηματοδοτεί τη φθινοπωρινή ισημερία ταυτόχρονα προστατεύει και τον αγαπημένο μας πλανήτη τον Ερμή. Πώς γίνεται αυτό; Αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο είδαμε και  πάλι στις 19 Απριλίου .

Ο αγαπημένος πλανήτης όλων μας, ο Ερμής, ο πιο πολυσυζητημένος (λόγω του συχνού φαινομένου της ανάδρομης πορείας του θα βρεθεί για 4 ώρες, σε μια προνομιακή θέση που λέγεται Kazimi. Με λίγα λόγια, θα βρεθεί στην καρδιά του Ήλιου, όπου κάθε πλανήτης νιώθει προστατευμένος. Για να βρεθεί κάποιος πλανήτης σ’ αυτήν την θέση, θα πρέπει να απέχει από τον Ήλιο μόνο 8 λεπτά της μοίρας, διαφορετικά, αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη, ο πλανήτης θεωρείται «καμένος» και βρίσκεται σε πολύ δυσάρεστη θέση, με μειωμένη δύναμη.

Ο Ερμής θα είναι και ανάδρομος και σε λίγο θα αλλάξει αστερισμό και θα μπει και πάλι στον αστερισμό της Παρθένου στον αστερισμό της υγείας, που παλιότερα άνηκε στην  μάνα Γαία Δήμητρα και την κόρη Περσεφόνη.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τα παλιά χρόνια η φθινοπωρινή ισημερία σηματοδοτούσε και την λήξη των μεγάλων Ελευσινίων Μυστηρίων. Στις 23 Σεπτεμβρίου ανοίγει ένας νέος κύκλος στην ζωή μας. Δεν θα είναι ειρηνικός, μιλάμε για τη συνέχεια του πολέμου που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια .Είναι ένα νέος κύκλος παραπλανήσεων. Η παραπλάνηση τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει σε ανώτατα επίπεδα επιστημονικά. Η παραποίηση γίνεται τόσο ωραία ώστε είναι σχεδόν αδύνατον να διαχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα. Ετοιμαστείτε λοιπόν να μπούμε στο Νέο Κύκλο παραπλάνησης και παραπληροφόρησης.

Το καλοκαίρι που πέρασε δεν ήταν εύκολο δεν θα είναι εύκολος και ο επόμενος χειμώνας. Η περίοδος του θερισμού έχει αρχίσει όπως έχουμε πει κι άλλες φορές και βλέπετε ότι αυτός ο θερισμός του 2022 θερίζει ζωές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Ο ήλιος θα βρίσκεται στον 2ο οίκο που αφορά τα οικονομικά θέματα. Μαζί του θα βρίσκεται η Αφροδίτη και ο Ερμής.. Είναι φανερό λοιπόν ότι τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο τα θέματα που θα μας απασχολήσουν περισσότερο θα έχουν σχέση με τα οικονομικά, τράπεζες  δάνεια χρέη. 

Εμείς όμως είμαστε τυχεροί έχουμε μαζί με την ισημερία τον μέγιστο των Δαημόνων τον Ερμή, έχουμε μαζί μας και τον Απόλλωνα το Φως το οποίο έχει αρχίσει να φαίνεται αλλά που δυστυχώς ακόμα ελάχιστοι μπορούν να το αντιληφθούν. Αυτό το φως θα δυναμώνει συνέχεια και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα έχει διαλύσει όλα τα σκοτάδια της άγνοιας και θα βασιλεύει εσαεί. Να είμαστε έτοιμοι για τα καλύτερα αφού βέβαια καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες που ακόμα είναι μπροστά μας.