Θα ενδιαφερθεί ο Εισαγγελέας Εφετών για τις ποινικές υποθέσεις της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας που εκκρεμούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου;

99
Παύλος Δαγρές

  Μήπως θα έπρεπε ο κ. Εισαγγελέας Εφετών να ενημερωθεί για όλες τις ποινικές υποθέσεις της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας που εξετάζονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου;    Προτού αγανακτισμένοι Δημότες αναζητήσουν το δίκιο τους δια μέσου τηλεοπτικών ΜΜΕ;

Υπενθυμίζουμε ότι από της 16 Σεπτεμβρίου 2017 είχαμε δημοσιεύσει στην εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» άρθρο με τίτλο «Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα για τη ΔΕΥΑ Δήμου Ερμιονίδας»

Στο άρθρο αυτό αναφέρουμε ότι ο Δήμος Ερμιόνης το έτος 2003 ενέκρινε την υδροδότηση για το κτήμα ιδιοκτήτριας μόνιμης κατοίκου εξωτερικού, αφού προηγουμένως οι ενδιαφερόμενοι προσκόμισαν στο Δήμο οικοδομική άδεια κατασκευής οικίας. Πλην όμως οι οικοδομικές εργασίες δεν έγιναν ποτέ και έτσι η οικοδομική άδεια έληξε. Για το λόγο αυτό το έτος 2008 ο τότε Δήμος Ερμιόνης διέκοψε την παροχή υδροδότησης.

Παρ’ όλα αυτά οι της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας ενώ γνώριζαν ή τουλάχιστον όφειλαν να γνωρίζουν ότι είχε γίνει διακοπή υδροδότησης από το έτος 2008 εν τούτοις απέστειλαν λογαριασμό στο όνομα της προαναφερόμενης ιδιοκτήτριας εξωτερικού αναγράφοντας ότι την χρονική περίοδο από 6-8-2016 έως 2-11-2016 είχε καταναλώσει 10 κυβικά νερού.

Στον επόμενο λογαριασμό για την περίοδο 3-11-2016 μέχρι 22-2-2017 η ΔΕΥΑΕΡ επέβαλε ποινή 100 κυβικών ήτοι 44,90 επειδή όπως αναφέρει με ξεχωριστό έγγραφο δεν υπήρχε πρόσβαση να ελέγξει το υδρόμετρο.

Στον αμέσως όμως επόμενο λογαριασμό για την περίοδο 23-2-2017 έως 22-6-2017 κατά δήλωση της ΔΕΥΑΕΡ το κατεστραμμένο υδρόμετρο της Βρύσης χωρίς νερό είχε γράψει 140 κυβικά!!! Συνολικής χρέωσης για το διάστημα αυτό 174,20 ευρώ ήτοι με την προηγούμενη οφειλή το ποσόν ανήλθε στα 286,50 και τα συνολικά κυβικά σε 300 αφού μέχρι το έτος 2008 που έγινε η διακοπή είχαν καταναλωθεί 50 κυβικά.

Όπως προανέφερα στις 16-9-2017 δημοσίευσα στην Εφημερίδα «Ενημέρωση Πελοποννήσου»  το ΣΚΑΝΔΑΛΟ αυτό.

Την ίδια  μέρα δέχθηκα τηλεφώνημα από τον υδρομετρητή του Δήμου Ερμιονίδας ζητώντας μου να του υποδείξω εάν γνωρίζω πού βρίσκεται το υδρόμετρο που αναφέρομαι, διότι ο ίδιος δεν το γνωρίζει.

Στις 19-9-2017 ο υδρομετρητής απευθύνει αναφορά προς ΔΕΥΑ Ερμιονίδας Αρ.Πρωτ. 2698 έχοντας θέμα Σχετικά με καταγγελία «Π.Δαγρές» όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«… Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Δαγρέ συνεννοηθήκαμε να μου υποδείξει ο ίδιος το υδρόμετρο στο οποίο αναφέρεται στην καταγγελία, αφού εγώ  δεν μπορούσα να το βρώ και όσους ρώτησα στην περιοχή δεν το γνώριζαν.

Έχω εντολή από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ για όποια υδρόμετρα έχω ενημερώσει την υπηρεσία ότι υπάρχει πρόβλημα όπως όταν το ρολόι είναι μέσα σε ιδιοκτησία, όταν το ρολόι δεν δουλεύει κλπ. έχει σταλεί  ειδοποίηση για να λυθεί ένα πρόβλημα και το πρόβλημα δεν λύνεται από τον ιδιοκτήτη για άγνωστο λόγο να βάζω 100 κυβικά μέτρα νερού.

   Στη συγκεκριμένη περίπτωση το 1ο  τετράμηνο 2017 είχα 100 κυβικά αλλά στο 2ο τετράμηνο έκανα λάθος στην πρόσθεση λόγω ζέστης και αντί για 100 κυβικά πρόσθεσα 140!

Αυτά αναφέρει στην αναφορά του ο υδρομετρητής.

Απορία γεννάται  πώς προέκυψαν τα άλλα 10  κυβικά νερού που χρεώθηκαν στον ιδιοκτήτη την περίοδο 6-8-2016 μέχρι 2-11-2016 όταν από το έτος 2008 υπήρχε διακοπή υδροδότησης.

Μετά το δημοσίευμα στην Εφημερίδα «Ενημέρωση Πελοποννήσου» 16-9-2017 και εν συνεχεία την αρ.πρωτ. 2698/19-9-2017 αναφορά του υδρομετρητή προς την ΔΕΥΑΕΡ  στον επόμενο λογαριασμό που αφορούσε την προαναφερομένη ιδιοκτήτρια στη ΔΕΥΑΕΡ για το διάστημα 23-6-2017 έως 30-10-2017 δεν πρόσθεσαν νέα αναληθή στοιχεία αλλά δεν διέγραψαν ούτε τα προηγούμενα αναληθή.

Έτσι τα κυβικά αναγράφουν ότι παρέμειναν  300 και το χρέος 302,50 ευρώ πρόσθεσαν εδώ μόνο το πάγιο. Στον επόμενο λογαριασμό που αφορούσε την περίοδο 31-10-2017 έως 2-3-2018 κατά δήλωση της ΔΕΥΑΕΡ επεβλήθη εκ νέου πρόστιμο 100 κυβικών ήτοι 54,80 και συνολικό χρέος 357,30 ευρώ.

Συνέχιζαν λοιπόν κάποιοι της ΔΕΥΑΕΡ να παρανομούν παρότι μετά το δημοσίευμα της 16-9-2017 η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου ξεκίνησε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Και το ερώτημα είναι τούτο.

ΓΙΑΤΙ  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΕΡ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ;

Προ του κινδύνου να εκτεθούμε στο εξωτερικό ενημερώσαμε τον τότε Υπουργό Εσωτερικών με αναφορά μας 5-6-2018 (Αρ. Πρωτ. 25468 του Υπουργείου)

Επισημαίνοντας στον τότε Υπουργό ότι η ιδιοκτήτρια μόνιμη κάτοικο εξωτερικού με λαμπρή πορεία στα ξένα Μ.Μ.Ε. αλλά και στον Πανεπιστημιακό χώρο ο δε σύζυγός της διακεκριμένος καθηγητής Πανεπιστημίου εάν πληροφορηθούν το τι συμβαίνει ενδέχεται να εκτεθούμε ανεπανόρθωτα.

Πράγματι μετά την αναφορά αυτή προς τον Υπουργό η ΔΕΥΑΕΡ διέγραψε όλα τα παράνομα ποσά που είχε επιβάλει παρότι γνώριζαν ότι από το έτος 2008 ο Δήμος είχε διακόψει την υδροδότηση στην προαναφερόμενη ιδιοκτήτρια αφού η οικοδομική άδεια είχε λήξει.

Και έτσι δεν απέστειλαν άλλους λογαριασμούς στην κυρία αυτή.

Είναι όμως δυνατόν κάθε απλός Δημότης να απευθύνεται στον αρμόδιο Υπουργό για να βρει το δίκιο του για τόσο απλά θέματα;

Κύριε Εισαγγελέα Εφετών στις 9 Ιουλίου 2020 ο νυν Δήμαρχος Δήμου Ερμιόνης Ιωάννης Γεωργόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας μεταξύ  άλλων τα εξής: «Τέλος του 2019 που ανέλαβε η νέα Διοίκηση  της ΔΕΥΑΕΡ διαπίστωσε ότι στην εν λόγω επιχείρηση επικρατούσε χάος, με πλήθος σοβαρών προβλημάτων να έχουν συσσωρευτεί τεράστια χρέη προς προμηθευτές και εργολάβους.

Άδεια ταμεία …….. Συγκεκριμένα οι οφειλές της ΔΕΥΑΕΡ προς τρίτους ανέρχονται σε 1.500.000,00 €  και έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που διατάσουν τη ΔΕΥΑΕΡ να καταβάλει άμεσα κάποια από τα ποσά που οφείλει.

ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ  δεν λειτουργούσαν για διάστημα τουλάχιστον δύο χρόνων, λόγω πλημμελούς συντήρησης. ………. Για την αποκατάσταση των βλαβών και την κανονική λειτουργία των δύο βιολογικών σταθμών Κρανιδίου και Ερμιόνης απαιτείται ένα ποσό άνω των 677.000,00 ευρώ.

…..Για το σοβαρότατο αυτό θέμα τον Ιανουάριο  του 2020 κατέθεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Κύριε Εισαγγελέα Εφετών η καταγγελία αυτή του Δημάρχου είναι πολύ σοβαρή και δεν γνωρίζουμε εάν τον βαθμό της σοβαρότητας της καταγγελίας αυτής έχει αξιολογήσει ο Εισαγγελικός Λειτουργός που έχει χρεωθεί την ποινική αυτή υπόθεση. Δηλαδή οι Δημότες, επί δύο χρόνια πλήρωναν για την λειτουργία των βιολογικών σταθμών οι οποίοι σταθμοί, σύμφωνα με τον Δήμαρχο δεν λειτουργούσαν.

Έχουν περάσει άλλωστε σχεδόν δύο χρόνια από όταν έχει γίνει η μήνυση σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας.

Επισημαίνω ότι οι Δημότες Ερμιόνης

Θα αναφερθώ μόνο σε αυτούς σε κάθε λογαριασμό ύδρευσης που τους αποστέλλει η ΔΕΥΑΕΡ φαίνεται να πληρώνουν 15 ευρώ πάγιο μόνο για την αποχέτευση και 80% επί του ποσού που έχουν χρεωθεί για την κατανάλωση νερού, μόνο για την αποχέτευση και αυτό το ποσό.

Αντίστοιχο 80% πληρώνουν για την συντήρηση του δικτύου ύδρευσης.

Στην Ερμιόνη φαίνεται ότι 1500 υδρόμετρα είναι συνδεδεμένα με το αποχετευτικό σύστημα και οι 1500 ιδιοκτήτες πλήρωναν επί δύο χρόνια το πάγιο για την αποχέτευση των 15 ευρώ συν το 80% επί της αξίας του νερού που είχαν καταναλώσει.

Δηλαδή οι 1500 ιδιοκτήτες για τρεις λογαριασμούς που εξέδωσε η ΔΕΥΑΕΡ ετησίως πλήρωσαν για ένα χρόνο 67.500 μόνο για το πάγιο δηλαδή στα δύο χρόνια πλήρωσαν 135.000 ευρώ μόνο για πάγιο.

Πολλά περισσότερα οι Δημότες Ερμιόνης πλήρωσαν  με το 80% επί της αξίας της κατανάλωσης νερού. Δηλαδή συνολικό ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ τις 300.000,00€

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΛΗΞΑΝ;

Κύριε Εισαγγελέα Εφετών

Στις 13 Μαΐου 2022 στο Μονομελές Πλημ. Ναυπλίου διεξήχθη δίκη όπου συμμετείχα ως μάρτυρας κατηγορίας με κατηγορούμενο πρώην μέλος του Δ.Σ. της  ΔΕΥΑΕΡ.

Μετά το τέλος της δίκης ζήτησα από τον προεδρεύοντα της  δίκης  όπως εντός των χρονικών ορίων που προβλέπει ο νόμος να καθαρογραφεί η απόφαση αυτή διότι την απόφαση αυτή περιμένουν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στην Τρίπολη (Κύπρου 42-44) για να εκδώσουν και κοινοποιήσουν όπου κρίνουν το πόρισμα που έχουν συντάξει μετά από έλεγχο που διενήργησαν στην ΔΕΥΑΕΡ.

Υπενθυμίζουμε ότι προέβησαν σε έλεγχο μετά από καταγγελία που είχε κάνει η «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ»

Από  τις 13 Μαΐου μέχρι και σήμερα 19-9-2022 απ’ ότι γνωρίζω δεν έχει καθαρογραφεί η προαναφερόμενη ποινική αυτή απόφαση, ίσως λόγω φόρτου εργασίας του δικαστικού λειτουργού.

Πέραν των όσων έχουμε εκθέσει εκτιμούμε ότι είναι αναγκαίο ο κ. Εισαγγελέας Εφετών να ενημερωθεί για την πορεία των ποινικών υποθέσεων που αφορούν την ΔΕΥΑΕΡ, Ποινικών υποθέσεων που εξετάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

 

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΤΗΛ. 6943570958