ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΑΣ: «Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος και της Αργολίδας»

201
Τάσος Γεώργας: Ομιλητής σε κομματική εκδήλωση

Ο πανεπιστημιακός Τάσος Γεώργας τάραξε τα νερά με την δήλωσή του ότι «μου έγινε πρόταση να είναι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές και αποδέχομαι την πρόκληση».

Η δήλωση Γεώργα βγήκε στον αέρα σαν απάντηση σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ίωνα Ξυπολιά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ Αργολίδας. Το θέμα το εντόπισε η εφημερίδα “Αργολική Ανάπτυξη” και το πρόβαλε (ορθώς) στην πρώτη της σελίδα. Αναδημοσιεύουμε από την ενδιαφέρουσα αυτή συνέντευξη δύο ερωταπαντήσεις, σχετικές με το θέμα της υποψηφιότητάς του Τάσου Γεώργα:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΕΩΡΓΑ ΣΤΟΝ ΙΩΝΑ ΞΥΠΟΛΙΑ

ΙΩΝ ΞΥΠΟΛΙΑΣ: Στην προσφώνησή μου είπα ότι είστε πανεπιστημιακός και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Σας έχουμε δει άλλωστε και σε αρκετές εκδηλώσεις του κόμματος και βεβαίως στη δημοσιογραφική αγορά, ακούγεται έντονα, το σχόλιο ότι ενδέχεται να σας δούμε σε ένα ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.  Ισχύει κάτι τέτοιο;

ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΑΣ: Το πρώτο που θα ήθελα να πω, είναι ότι ο πατέρας μου είχε πολιτευτεί το 1981, στα πλαίσια της Ν.Δ και από τότε είμαι γραμμένος στη ΜΑΚΙ (το μαθητικό της Ν.Δ), με πρόεδρο τότε τον Αντώνη Σαμαρά της νεολαίας και Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Σ’ αυτό το κόμμα έχω μείνει κ. Ξυπολιά, για ένα και μόνο λόγο. Έχω μείνει γιατί ακριβώς, η ιδεολογία του κόμματος, ο φιλελεύθερος κοινωνισμός και η πρακτική αυτού του κόμματος, όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από λάθη που μπορεί να έχουν γίνει, είναι αυτή που πιστεύω ότι μπορεί να φέρει πρόοδο στη χώρα μας και πιστεύω ότι αυτή η ιδεολογία δίνει λύσεις και στην πράξη. Έχει οδηγήσει την Ελλάδα, με συγκεκριμένες κινήσεις όπως είναι η είσοδός μας στην Ε.Ε, και έχει προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, ώστε σήμερα να βρισκόμαστε στη σημερινή κατάσταση και εικόνα. Σαφώς δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις, προσφέρανε και αυτές το λιθαράκι τους στον τόπο. Απλά θα μιλήσω για την ιδεολογία την οποία εγώ έχω ασπαστεί. Ποτέ στη ζωή μου δεν πήρα θέση κομματική μέσα στο κόμμα, ακριβώς γιατί πιστεύω ότι, ως απλός στρατιώτης μπορώ να προσφέρω καλύτερα. Με τίμησαν άνθρωποι του κόμματος, γινόμενος Πρόεδρος στη Νομική Σχολή Αθηνών όπως και Πρόεδρος των Ελλήνων φοιτητών στην Αγγλία. Παρ΄όλα αυτά επέλεξα την πορεία του πεζοδρομίου, του αγώνα, της πόρτας – πόρτας, για να μεταλαμπαδεύσω αυτά τα οποία εγώ πιστεύω, ότι μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα μας σε ένα καλύτερο μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι, πραγματικά ο Πρόεδρος του κόμματος, όπως και η οργανωτική ομάδα, η οποία προετοιμάζεται για τις εκλογές και τα ψηφοδέλτια. Μου ΄χει γίνει πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, είναι μεγάλη τιμή για μένα, είναι μεγάλη χαρά, αλλά να ξέρετε ότι είναι και μεγάλη υπευθυνότητα, γιατί αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολοι καιροί. Ζούμε σε μια πολύ  δύσκολη χρονική συγκυρία, όσον αφορά, την ακρίβεια, τον πόλεμο, τις κοινωνικές αλλαγές τον ιό και πολλά άλλα πράγματα. Σίγουρα όμως αυτό που έχω να πω είναι το εξής: Θα το κάνω με μεγάλη χαρά, με τη έννοια ποια έχω στο μυαλό μου συγκεκριμένες, ιδέες. Έχω συγκεκριμένα οράματα όσον αφορά τον τόπο μου. Είμαι διατεθειμένος να παρατήσω την πανεπιστημιακή μου καριέρα, την επαγγελματική μου καριέρα και τη συγγραφική μου καριέρα, για να μπορέσω να αφοσιωθώ σ’ αυτόν τον αγώνα.

Θέλω να πιστεύω ότι μπορώ κι εγώ να προσφέρω ένα λιθαράκι στα προβλήματα του τόπου μου και να γίνει Αργολίδα ένα κάτι παραπάνω καλύτερη, ομορφότερη και μέσα στα πλαίσια τα οποία της αναλογούν τα Ευρωπαϊκά στάνταρ, δηλαδή να είναι ένας Ευρωπαϊκός νομός, που να μην του λείπει τίποτα σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

ΙΩΝ ΞΥΠΟΛΙΑΣ: Μέσα από την απάντησή σας ανοίγετε πολλά θέματα τώρα… και εγώ θα προσπαθήσω να επικεντρωθούμε σε δυο –  τρία από αυτά. Αρχικά όμως θα πω, ότι αυτό σήμερα έρχεται σαν είδηση…. Γιατί είναι κάτι το οποίο κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία, ότι ο Τάσος Γεώργας ας πούμε, ενδέχεται να είναι υποψήφιος. Αλλά εσείς τώρα στην ουσία μας λέτε την είδηση ότι σας έχει γίνει η πρόταση καταρχήν από την ομάδα που δημιουργεί τα ψηφοδέλτια στο κόμμα της Ν.Δ και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ενδεχομένως και φυσικά με την απάντηση σας λέτε ότι: Εγώ δέχομαι. Άρα θα σας δούμε σε ένα ψηφοδέλτιο της Ν.Δ έτσι;

ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΑΣ: Για να ενημερώσουμε τον κόσμο, ο οποίος δεν είναι και υποχρεωμένος να ξέρει, τη λειτουργία των κομματικών σχηματισμών. Δύο είναι τα πράγματα που ισχύουν. Το κάθε κόμμα αναφέρει, δημοσιοποιεί, τα ονόματα των υποψηφίων, ένα μήνα πριν γίνουν οι εκλογές. Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός που το κάνει για να μπορούνε όλοι μαζί ενωμένοι, να μπορέσουν να προσφέρουν και να δώσουν το καλύτερο όσον αφορά την επικοινωνία του κόμματος και να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες. Αυτό είναι το ένα δεδομένο. Ο μόνος σίγουρος είναι ο νυν βουλευτής, ο κ. Ανδριανός, ο οποίος σίγουρα θα οδηγήσει, όπως γίνεται και παντού σε όλη την Ελλάδα, θα ξεκινήσει και θα οδηγήσει το ψηφοδέλτιο. Από κει και πέρα, ένα δεύτερο που θα μπορούσαμε να πούμε, είναι το εξής: Ότι, ο καθένας κρίνεται με βάση την πορεία και την αποδοχή από τον κόσμο. Γιατί πέρα από μερικούς σχεδιασμούς που μπορεί να έχει το κόμμα, σαφώς έρχεται σε επαφή με τον κόσμο, με τα στελέχη του και αντιλαμβάνεται νομίζω και συμπληρώνω μια εικόνα, ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει, να αγαπηθεί, από το λαό, να ψηφιστεί από το λαό, για να μπορέσει στη συνέχεια να εκπροσωπήσει το λαό, τους πολίτες στη βουλή και τα δικαιώματα τους, τα ερωτήματα τους και τα ζητούμενα του Νομού. Προσέξτε με όμως εδώ πέρα να δείτε κάτι το οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή, πριν μου κάνετε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, θα ήθελα να σας πω κάτι το οποίο μπορεί να είναι μια γέφυρα, για να συνεχίσετε τις ερωτήσεις σας. Εδώ πέρα, πάλι όσον αφορά τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου, υπάρχουνε μεγάλες στρεβλώσεις και υπάρχουνε στρεβλώσεις οι οποίες, ειδικά στο Νομό μας γίνονται για πολλά χρόνια.