Ναύπλιο: Το ιστορικό κέντρο θα μετατραπεί σε πάρκινγκ;

73

Αυτή είναι η ερώτηση, που θα ήθελα να θέσω, στην Δημοτική αρχή αυτής της πόλης. Θα αλλοιωθεί το ιστορικό κέντρο για να μην ενοχληθούν τα πάσης φύσεως οικονομικά συμφέροντα, τα οποία διαμαρτυρήθηκαν εντόνως μετά τον όντως σαρωτικό και σπάνιο έλεγχο της Τροχαίας το μεσημέρι της Παρασκευής 22/7;

Και οι “γηγενείς”; Οι πινακίδες οδικής σήμανσης είναι διακοσμητικές; Το 2013 το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να χορηγήσει (κατόπιν κάποιων κριτηρίων) κάρτα στάθμευσης κατοίκων του ιστορικού κέντρου.

Η αρχή έγινε με την Αμαλίας και παρά τις αντιδράσεις κουτσά-στραβά κάπως λειτούργησε… Τα χρόνια κύλησαν, η κατάσταση της στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο επιδεινώθηκε και φθάσαμε στο σήμερα.

Στις 20/6 αποκαλύφθηκαν πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης σε διαγραμμισμένα σημεία της οδού Ν. Σπηλιάδου μέχρι την αρχή του Αμφιτρύωνα στα 5 Αδέλφια και στην πλ. Ψαρομαχαλά. Μετά από τον έλεγχο της τροχαίας βεβαιώθηκαν πολλές παραβάσεις με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των καταστημάτων της περιοχής ότι πλήττεται η “επισκεψιμότητα”.

Μετά από όλα αυτά σήμερα, όπως φαίνεται από τις συνημμένες φωτογραφίες, η κατάσταση επανήλθε στο γνωστό κομφούζιο.
Δεν αμφισβητεί κανείς το πρόβλημα της στάθμευσης ή την ανυπαρξία σχεδιασμού προς επίλυσή του.

Οι πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης όμως γιατί τοποθετήθηκαν αφού για κάποιους, ζητείται να μην ισχύουν;
Και η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, στην οποία υπάγεται το Tμήμα Tροχαίας, θα συνεχίσει τους αυτονόητους ελέγχους τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ή η κατάσταση θα επανέλθει στο γνωστό κομφούζιο και τα “σκυλιά δεμένα”. ΕΙΔΩΜΕΝ!

Τ. ΠΑΣΣΑΛΗΣ

ΠΗΓΗ: https://www.argolikeseidhseis.gr/2022/07/blogpost_183.html#more