Όσο υπάρχουν Ελληνίδες….

122

Το μικρότερο και νοτιότερο από τα Διαπόντια νησιά, το Μαρθάκι, έδωσε το μήνυμά του στα κυβερνητικά στελέχη που συζητούν με διεθνείς παράγοντες «αν τα Διαπόντια νησιά (ανήκουν στα Επτάνησα), έχουν ή όχι ΑΟΖ». Γιόρτασε την επέτειο της Εθνεγερσίας με συμμετοχή όλων των μαθητών, όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού, όλων των Αυτοδιοικητικών του εκπροσώπων και… όλων όσων κατοικούν στο νησί τον Χειμώνα.

Ένας μαθητής… Μία Δασκάλα… Ένας Τοπικός άρχων…και 30 περίπου κάτοικοι. Μαζεύτηκαν όλοι! Έβαλαν ηχεία και εμβατήρια. Έκαναν ομιλία! Ακόμα και παρέλαση, όπως προβλέπει το τελετουργικό. «Οι μαθητές παρελαύνουν συνοδευόμενοι από εκπρόσωπο του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Η παρέλαση έγινε και η συγκίνηση σκόρπισε (μέσω του διαδικτύου) σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Διαβάστε τι γράφει η Τζένη Γιαννοπούλου στο Facebook, για το γεγονός:

« Έχετε δει σήμερα ομορφότερη εικόνα; Ένα νησί αγκαλιά δίπλα στο μοναδικό μαθητή τον Τασούλη. Το καμάρι τους. Το δικό τους καμάρι. Όλο το νησί και ένας-ένας ξεχωριστά, αποτυπώνει τη στιγμή δίπλα στον Τασούλη. Τον δικό τους μικρό #ΗΡΩΑ. Και πιο δίπλα δασκάλα και μαθητής ζουν τη στιγμή. Την απολαμβάνουν. Γιατί ξέρουν την αξία της παρέλασης σε αυτόν τον μικρό τόπο. Η χαρά είναι έκδηλη. Γεμάτοι άνθρωποι. Πρόσωπα λαμπερά, συγκινημένα…

Ελευθερία Βύζα σήμερα πετάς δίπλα στον ήρωα σου».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

https://www.facebook.com/JennGiann