Ανάγκη επανεξέτασης της διεξαγωγής του “Δρόμου των Κάστρων” στο Ναύπλιο

112

γράφει  Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Με περισσότερα από 50 κρούσματα με εμφανή την αυξητική τάση -επί σειρά ημερών- η διεξαγωγή του Παλλαμήδιου Άθλου κατά τα πρότυπα των παλαιοτέρων διοργανώσεων, φαντάζει ως πράξη ανευθυνότητας προς την κοινωνία, την φήμη του Ναυπλίου και την τουριστική του προοπτική για την εορταστική περίοδο.

Πολύδωρος Δάκογλου

Αν αυτό το επιχείρημα δεν είναι αρκετό για να προκαλέσει ένα προβληματισμό υπευθυνότητας, ας παραθέσω και ένα ακόμα. Σταθερά πάνω από 20 είναι (χθες ήσαν 26) οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου (λόγω COVID 19), με τους γιατρούς να αναζητούν λύσεις για την πιθανότητα περεταίρω αύξησης κρουσμάτων και νοσηλειών.

Αν σε αυτά προσθέσουμε ότι περισσότεροι από 20 Ναυπλιώτες είχαν μεταβεί στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά και περισσότεροι από 50 είχαν προσκυνήσει και πορευτεί στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο, ενώ δύο τουλάχιστον έτρεξαν στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης και τουλάχιστον 10 στον Μαραθώνιο της Αθήνας (όλα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες) τότε, οι προβληματισμοί μας θα πρέπει να ενταθούν.

Αν σε όλα αυτά εντάξουμε και το γεγονός ότι κάποιες εκατοντάδες Αθηναίοι θα συν-τρέχουν με άλλες εκατοντάδες Αργολιδείς, ιδρώνοντας και ανασαίνοντας βαθειά, τότε, η αναφορά σε μέτρα προφύλαξης καθίσταται άνευ αντικειμένου.

Είναι κατανοητό ότι η δημοτική αρχή και πολλοί φίλοι του δρομικού κινήματος επιθυμούν σφοδρά την διεξαγωγή του Δρόμου των Κάστρων και των άλλων παράλληλων εκδηλώσεων. Όμως, η κατάσταση ξέφυγε πάλι και η πανδημία βρίσκεται σε πορεία κορύφωσης.

Οι συνθήκες δεν μας βοηθούν και, αν “ό μη γένοιτο”, παρουσιασθεί ακόμα μεγαλύτερη έξαρση μέχρι το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, τότε η ευθύνη των όποιων επιπτώσεων θα βαρύνει τους διοργανωτές, δηλαδή τον ΔΟΠΠΑΤ (Μαρία Ράλλη) και τον Δήμο (Δημήτρης Κωστούρος).

Με την ελπίδα ότι ο εμπνευστής των δρομικών εκδηλώσεων για τον δήμο Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, θα σκεφτεί ψύχραιμα και υπεύθυνα, ας τον ενθαρρύνουμε να αποφασίσει το καλλίτερο για την πόλη, τους δημότες και τους επισκέπτες. Και το καλλίτερο, κατά την άποψη του υπογράφοντος, είναι μεταφορά του “Δρόμου των Κάστρων” για την άνοιξη του 2022.