Ο Φώτης Κολεβέντης εκλέχθηκε και πάλι, αντιπρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος

70
Φώτης Κολεβέντης

Αναγνωρίζοντας τις γνώσεις, τις επαφές και την εμπειρία του Φώτη Κολεβέντη, η ΓΣΕΕ στήριξε την υποψηφιότητα του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας ως αντιπροέδρου της  Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ), για τα επόμενα 4 χρόνια. Η σχετική διαδικασία έγινε την Κυριακή 21η Νοεμβρίου 2021, και ο Αργείος Φώτης Κολεβέντης εξελέγη για Τρίτη φορά ως αντιπρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος.
Η ΟΚΕ είναι ένας κορυφαίος θεσμός με αποστολή την διεξαγωγή του κοινωνικού διαλόγου για την γενική πολιτική της χώρας και ιδίως για τις κατευθύνσεις της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.
Κάθε νομοσχέδιο που η βουλή θα ψηφίσει, εκ του Συντάγματος, πρέπει υποχρεωτικά να αποστέλλεται στην ΟΚΕ η οποία υποχρεούται να απαντήσει καταθέτοντας την άποψη της κοινωνίας.

Η σύνθεση της ΟΚΕ είναι αποτελείται από εκπροσώπους των κορυφαίων φορέων, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΩΝ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ, Κ. Ε. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ