19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ

104

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος….

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο Οκτώβριος αυτός, είναι ένας μήνας, όπου κάθε μέρα του, από την πρώτη έως και την τελευταία, καθρεφτίζει γεγονότα που εξελίσσονται με μεγάλη ταχύτητα, άλλοτε υπόγεια και άλλοτε φανερά, πάντοτε όμως έχουν μια πρωτόγνωρη γεύση.

Μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα λοιπόν του Οκτωβρίου ήταν και 19η, όπου στο ξημέρωμα της έδινε την εντύπωση της έναρξης μιας ισχυρότατης σύγκρουσης, τέτοιας δυναμικότητας, που θα μπορούσε να γκρεμίσει εξουσίες. Ημέρα Τρίτη 07.30, ξημέρωμα. Ημέρα κυριαρχίας του Άρη. Μία ημέρα και λίγες ώρες πριν την Πανσέληνο της Τετάρτης. Ο Ωροσκόπος ήταν στις 23 μοίρες του Ζυγού, και κοντά του βρίσκονταν ο Άρης με τον Ήλιο. Ο Ήλιος έχει ήδη κάνει την διέλευσή του από τον Άρη, και έχει ενισχύσει τις πύρινες διαθέσεις του. Η Σελήνη στον Κριό, οδεύει ανεμπόδιστη για να βρεθεί ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο, και εξακολουθεί να έχει για συντροφιά της την Έριδα.

Εντυπωσιακή ήταν λοιπόν στο ξημέρωμα της 19ης και η αρμονική σχέση ανάμεσα στον Ήλιο – Άρη – Ωροσκόπο, με τον Δία, που έμοιαζε να ενισχύει το τόλμημα που πρόκειται να μας εντυπωσιάσει. Και ποιο θα είναι λοιπόν αυτό το τόλμημα και από πού θα προέλθει; Η 19η Οκτωβρίου έμοιαζε να δίνει την ευλογία της σε αυτό το τόλμημα, και αρχίζω να πιστεύω, πως όσο σκληρές καταστάσεις και αν βιώσουμε, στο τέλος θα επικρατήσει μια ισορροπία που θα είναι προς όφελος μας.

Για πολλοστή φορά, το μεσουράνημα του ωροσκοπίου, που   είναι η ακμή του οίκου της εξουσίας, έδειχνε αλλαγές τέτοιες, που σημαίνουν είτε ότι η «εξουσία» περνάει σε άλλα χέρια, είτε ότι ετοιμάζονται συνεργασίες και συγχωνεύσεις περίεργες μέσα σε κλίμα εκρηκτικό και βίαιο.

Τα δυο σημαντικά αστέρια που βρέθηκαν κοντά στον Ωροσκόπο κατά το ξημέρωμα της 19ης Οκτωβρίου, ήταν η Σπίκα και ο Αρκτούρος. Η Σπίκα, είναι ένα αστέρι για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Στην αρχαία Αίγυπτο σχετιζόταν με την λατρεία του Μίνωα, του πρώτου Φαραώ. Ναι, του δικού μας Μίνωα. Η Ανατολή και η Δύση της Σπίκας σχετιζόταν με τις τοποθεσίες που έχτιζαν τα ιερά των θεών, τόσο στην Αίγυπτο, όσο και στην Ελλάδα. Αυτό το αστέρι κοντά στον Άρη δίνει επιτυχίες, αναγνώριση, πλούτη, αγάπη για τις τέχνες και τις επιστήμες, και δικαιώνει τους αθώους, μετά από σωστή κρίση, ή και με βίαιο τρόπο.

Το δεύτερο αστέρι που ανέτειλε το ξημέρωμα, ήταν ο Αρκτούρος, του αστερισμού του Βοώτη. Όπως και η Σπίκα, έτσι και ο Αρκτούρος μνημονεύεται από πολλούς αρχαίους αστρονόμους και αστρολόγους, και συνδέεται με τα ταξίδια των ναυτικών στις θάλασσες. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ονόμαζαν τον αστερισμό του Βοώτη «αυτός που κυβερνάει» ή «αυτός που έρχεται». Και η 19η Οκτωβρίου στο ξημέρωμα όντως φανέρωνε κάποιον που «έρχεται». Ο Αρκτούρος δίνει δόξες και πλούτη, αναγνώριση, καλή φήμη, και καλή τύχη.

Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε έχει γίνει πολύ επικίνδυνο. Η ζωή μας αλλάζει προς το χειρότερο μέρα με την ημέρα. Αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα έχουν σχεδιαστεί για το εγγύς μέλλον μας, και ένας γενικευμένος πόλεμος είναι προ των πυλών. Όμως, το ξημέρωμα της 19ης Οκτωβρίου, σίγουρα έδειχνε πως ότι ξεκίνησε εκείνη τη στιγμή, θα έχει μια αδιαφιλονίκητη επιτυχία.