ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΘΙΝΟΥΣΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ

111

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Ισημερία, ονομάζεται το φαινόμενο, κατά το οποίο ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Ισημερινό, και η ημέρα με την νύχτα έχουν την ίδια διάρκεια. Στην αστρολογία Φθινοπωρινή Ισημερία είναι η στιγμή που ο Ήλιος μπαίνει στην 1η μοίρα του αστερισμού του Ζυγού.

Οι πρόγονοί  μας ζούσαν πιο κοντά στη φύση, μελετούσαν τα ουράνια φαινόμενα, και αντιλαμβάνονταν καλύτερα τις εκδηλώσεις του «θείου» στη ζωή τους, γι’ αυτό και έδιναν ιδιαίτερη σημασία στις 2 Ισημερίες και τα 2 Ηλιοστάσια.

Η Φθινοπωρινή Ισημερία ήταν η σημαντικότερη στιγμή για τις μυήσεις των Ελευσινίων Μυστηρίων. Ήταν η Νίκη της Ζωής πάνω στο Θάνατο. Ήταν η Ιερή ένωση της Περσεφόνης με τον Διόνυσο. Μια ένωση που μετέτρεπε το θνητό ον σε αθάνατη θεία οντότητα κάτι που τώρα πια μόνο από ελάχιστους μπορεί να γίνει κατανοητό. Τα Ελευσίνια μυστήρια που διαρκούσαν 9 ημέρες, έληγαν την ημέρα της Ισημερίας.

Φθινοπωρινή Ισημερία 2021, στις 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.21 μ.μ. , μια ημέρα μετά την Πανσέληνο. Κατά τις Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια, αναζητούμε τον δυνατότερο πλανήτη, ο οποίος θεωρείται πως θα κυβερνά αστρολογικά το επόμενο τρίμηνο. Σε αυτή την Ισημερία, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν υπάρχει κανένας δυνατός πλανήτης, άρα, δεν έχουμε κυβερνήτη Ισημερίας. Είναι φανερό λοιπόν πως όλες οι μορφές εξουσίας είναι «υπό κατάρρευσιν».

Ο Ήλιος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Άρη, και στον 5ο οίκο (παιδιά, εστίαση, διασκέδαση, ότι μας ευχαριστεί), πράγμα που σημαίνει πως και για το επόμενο τρίμηνο αυτά θα είναι τα βασικά θέματα που θα μας απασχολούν. Στον 9ο οίκο, οι δυο «σκληροί» Κρόνος και Πλούτων, μας ενημερώνουν ότι πολλές συμφορές θα προκύψουν «εκ του εξωτερικού», είτε αυτό αναφέρεται σε γείτονες, είτε σε εντολές και είτε σε άτομα που κατοικούν εντός της χώρας μας. Η σχέση της Σελήνης με τους άλλους πλανήτες φανερώνει σκληρές αντιδράσεις και αυξανόμενη τάση ανυπακοής.

Αναμένουμε τα φαινόμενα του Οκτωβρίου, όπου 4 ανάδρομοι πλανήτες παίρνουν την ορθή τους πορεία. Εκεί θα φανούν τα αποτελέσματα των αντιδράσεων. Εκεί θα δούμε αν το περιεχόμενο της κατσαρόλας βρίσκεται σε βαθμό βρασμού, και αν έχει σκοπό να τινάξει μακρυά το καπάκι.

Ο Ερμής θα γίνει ανάδρομος στις 27 Σεπτεμβρίου και θα ξαναγυρίσει σε ορθή πορεία στις 18 Οκτωβρίου. Την ώρα της Ισημερίας έχει κοντά του δυο πολύ σημαντικά αστέρια: Την Σπίκα (Στάχυς) και τον Αρκτούρο. Ο Στάχυς βρίσκεται στον αστερισμό της Παρθένου, θεωρείται δε ως ένα από τα πλέον ευνοϊκά αστέρια. Στα αρχαία χρόνια χτίζονταν ιερά και ναοί, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αίγυπτο, που συνδέονταν γεωδαιτικά με την ανατολή ή την δύση αυτού του αστέρα. Αυτό και μόνο δείχνει την τεράστια σημασία του.

Ο Αρκτούρος, ανήκει στον αστερισμό του Βοώτη (Γεωργού) και είναι ένας από τους πλέον ευνοϊκούς αστέρες. Ο Ιπποκράτης έδινε μεγάλη σημασία στον Αρκτούρο, διότι θεωρούσε ότι έχει σημαντική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Όλα τα καλά που μας υπόσχονται αυτοί οι 2 αστέρες, θα βρουν σκληρούς αντιπάλους και μεγάλη αντίσταση,  που θα προέρχονται από την δραστική ενέργεια του Πλούτωνα. Είναι στο χέρι του κόσμου να εκμεταλλευτεί την δυναμική ενέργεια των αστέρων, και να προχωρήσει με θάρρος στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων του στη ζωή και την ευτυχία.