Η Ε.Ο.Ν στην εκδήλωση μνήμης των σφαγιασθέντων Ελλήνων στο Μελιγαλά

346

Συμπληρώθηκαν 77 χρόνια από την Μάχη του Μελιγαλά όπου μετά τη λήξη της δυνάμεις του ΕΛ.ΑΣ εκτέλεσαν με συνοπτικές διαδικασίες και «ανταρτοδικεία» 1.700 Έλληνες οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν καμιά σχέση με τα Τάγματα Ασφαλείας.

Στην ίδια τοποθεσία όπου έγιναν οι μαζικές εκτελέσεις πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση εκδήλωση για τα θύματα των εκτελέσεων.

Η Ε.Ο.Ν έδωσε το «παρών» στη σεμνή τελετή.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει σχετικά:

«Η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν., επιχειρώντας να τιμά με ιδιαίτερο σεβασμό και συστολή κάθε μεγάλη και σημαντική Εθνική επέτειο, παρέστη σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, 77 χρόνια από την Μάχη του Μελιγαλά Μεσσηνίας, στην ετησίως καθιερωμένη εκδήλωση Εθνικής μνήμης προς τιμήν των θυμάτων της κομμουνιστικής θηριωδίας στην περιώνυμη Πηγάδα του χωριού.

Στο σημείο αυτό σε μία από αγριότερες και εφιαλτικότερες μαζικές σφαγές, που έχει γνωρίσει το Έθνος μας στη σύγχρονη διαδρομή του, πάνω από 1.700 Έλληνες, από ηλικιωμένους μέχρι γυναίκες και μωρά παιδιά, δολοφονήθηκαν βιαίως και φρικωδώς από τους κατσαπλιάδες του Άρη Βελουχιώτη και του Νίκου Μπελογιάννη, οι οποίοι ονειρεύονταν, αφού βυθίσουν ολόκληρη την Πατρίδα μας σε μιά θάλασσα αίματος, να καταλάβουν ύπουλα την εξουσία, μετατρέποντας τη γή των πατέρων μας σε μια πρωτόγονη σοβιετική μπανανία, σ’ ένα παρείσακτο σταλινικό προτεκτοράτο.

Παρά τη λυσσώδη προπαγάνδα της εθνομηδενιστικής Αριστεράς, τα ανείπωτης βαρβαρότητος εγκλήματα της κόκκινης πανούκλας, ήτοι των συμμοριτών του ΕΑΜ ΕΛΑΣ, θα παραμείνουν αλησμόνητα στη συνείδηση της Φυλής μας. Ο Εθνικιστικός Σύλλογός μας με εκπρόσωπό του τίμησε φέτος δια της παρουσίας του και με κατάθεση στεφάνου τους χιλιάδες νεκρούς προγόνούς μας στην Πηγάδα του Μελιγαλά, συνεχίζοντας τον τίμιο και αξιοπρεπή αγώνα για διατήρηση της ιστορικής μνήμης και αφύπνιση της νεολαίας στη βάση της επαναγνωριμίας της με το παρελθόν.

Μόνο με την βαθιά και ουσιαστική εμπέδωση της ιστορικής αληθείας οι νέοι Έλληνες θα δώσουν με αποφασιστικότητα και προοπτική μάχες για μιά Ελλάδα πραγματικά Ελεύθερη»

ΠΗΓΗ: https://www.pronews.gr