Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΕΤΟΣ

115

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Η Πανσέληνος του Ιουλίου πραγματοποιείται στις 24 του μήνα, στις 05.36 π.μ. στην 1η μοίρα του Υδροχόου. Πρόκειται για μια Πανσέληνο που αγωνίζεται για να απελευθερωθεί από τα ασφυκτικά δεσμά της, και είναι αποφασισμένη να το πετύχει πάσει θυσία.

Ο 1ος δεκανός (δεκαήμερο) του Υδροχόου κυβερνάται από την Αφροδίτη, που την βρίσκουμε σε συζυγία με τον Άρη, και μαζί με τον Άρη σε αντίθεση με τον ανάδρομο Δία. Ο Δίας ετοιμάζεται να εισέλθει ξανά στο ζώδιο του Υδροχόου, που παραδοσιακά κυβερνάται από τον Κρόνο. Όχι, δεν είναι ένας Δίας που παραδίδεται, είναι ένας Δίας που υποκρίνεται, και που σύντομα θα υψώσει το ανάστημα του, όταν κρίνει πως έφτασε η ώρα…….

Η Σελήνη συνδέεται με τον λαό, και αυτή τη φορά, η Πανσέληνος έχει ιδιαίτερη σημασία. Θα βρίσκεται στον 7ο οίκο, των ανοιχτών εχθρών της, πολιορκημένη από τον Κρόνο και τον Πλούτωνα. Στις 22 Αυγούστου, θα έχουμε μια δεύτερη Πανσέληνο στον Υδροχόο, στον 3ο δεκανό, σε συζυγία με τον Δία. Ο λαός θα έχει βρει τους συμμάχους του. Μέχρι τότε θα έχουν γίνει πολλά…..

Ο εγκλωβισμός της Σελήνης φανερώνει την κλιμακούμενη σκληρότητα που θα δεχτεί ο λαός, τις ανελέητες αποφάσεις εις βάρος του, την επιβολή παράνομων «νόμων» και κανόνων. Το τρίγωνο του Ποσειδώνα με τον Ερμή, ο οποίος θα βρίσκεται στον ωροσκόπο, φανερώνει τα ψέματα που χρησιμοποιεί η κάθε μορφής εξουσία προς τους νέους, οι οποίοι εύκολα παρασύρονται και υποχωρούν.

Κοντά στην Πανσέληνο θα βρίσκεται το αστέρι Altair, του αστερισμού του Αετού. Αν ερευνήσουμε τον αστέρα Altair θα δούμε ότι  το αστέρι αυτό είναι δυσμενές, και συνδέεται με κινδύνους εξ αιτίας ερπετών. Και σήμερα πλέον, τα «ερπετά» μας έχουν κατακλύσει. Μαζί με την Σελήνη, φέρνει απογοητεύσεις, τους φίλους τους μετατρέπει σε εχθρούς, φέρνει κακοτυχία στα παιδιά, και αναδεικνύει στρατιωτικούς ηγέτες.

Ο Αετός είναι αρπακτικό, είναι υπερήφανος, είναι ο βασιλιάς των ουρανών. Είναι ελεύθερος και ανεξάρτητος. Πετάει σε μεγάλα ύψη, διαγράφει κύκλους, και ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τις καταιγίδες.

Στην μυθιστορία μας είναι το σύμβολο του Δία, του πατέρα θεών και ανθρώπων, και του αγαπημένου των Θεών Γανυμήδη. Ο Αετός  κουβαλάει τους κεραυνούς του Δία πίσω στον Όλυμπο. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει πως οι κεραυνοί θα έχουν ήδη εκσφενδονιστεί από τον Δία, και θα έχουν πετύχει τον στόχο τους………Είναι ο τιμωρός του απείθαρχου τιτάνα Προμηθέα.

Ο Αετός σχετίζεται με την ζωή και την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένας Αετός ήταν πάντα εκείνος που τον συνόδευε στις εκστρατείες του και του υποδείκνυε το σωστό μέρος όπου έπρεπε να δοθεί κάθε μάχη. Ο Αετός αποτέλεσε τον καλύτερο οιωνό για τους οιωνοσκόπους. Η κατεύθυνση που ακολουθούσε στο πέταγμα του, ερμηνευόταν ανάλογα, άλλοτε για καλό και άλλοτε για κακό. Δεν είμαι οιωνοσκόπος, αλλά η παρουσία του Αετού- Διός- Γανυμήδη μαζί με την Πανσέληνο, μου λέει πως αρχίζει μια εποχή που οι κεραυνοί του Διός θα βρουν τους στόχους τους.

Μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο της 22ας Αυγούστου, οι εναλλαγές και οι εκπλήξεις θα έχουν πολύ γρήγορους ρυθμούς. Βιώνουμε την εποχή που βάζει τα θεμέλια για το μέλλον της ανθρωπότητας, σε βάθος πολλών αιώνων.