«Κυνηγώντας» τους τουρίστες. Κράτη και περιοχές κάνουν επιδοτήσεις και πληρωμές…για να κάνεις διακοπές!

186

Η Σικελία, ανακοίνωσε σχέδια για επιδότηση ταξιδιών με έκπτωση.

Η Κύπρος, προσφέρει δωρεάν διακοπές εάν διαγνωστούμε με κορονοϊό, κατά την παραμονή μας εκεί.

Τελευταία και πιο πρόσφατη δημιουργική πρόταση είναι αυτή της Μάλτας, αφού προσφέρει μετρητά προκειμένου να την επισκεφθούμε το φετινό καλοκαίρι.

Έτσι λοιπόν, ο Οργανισμός Τουρισμούς της Μάλτας, θα δώσει χρήματα σε κάθε ταξιδιώτη για κράτηση τριών διανυκτερεύσεων σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Με το σχέδιο να είναι κλιμακωτό: Θα λάβουμε 100 ευρώ ανά άτομο για κράτηση σε ξενοδοχείου πέντε αστέρων, 75 ευρώ για ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και 50 ευρώ για ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων.

Το συγκεκριμένο τουριστικό πλάνο γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς πως τα ποσά αυτά διπλασιάζονται καθώς τα ξενοδοχεία δίνουν και εκείνα τα αντίστοιχα χρήματα για κάθε κράτηση. Με άλλα λόγια για μια διαμονή τριών διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων το συνολικό ποσό που θα λάβουμε ανέρχεται στα 200 ευρώ. Αν μάλιστα επισκεφτούμε το νησάκι Γκόζο θα λάβουμε επιπλέον ένα 10%.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Τουριστικό Οργανισμό της Μάλτας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην επανεκκίνηση του τουρισμού, ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 27% της οικονομίας της χώρας.

Συνολικά, το πρόγραμμα θα κοστίσει στην Μάλτα περίπου 3.500.000 ευρώ (περίπου 4,1 εκατομμύρια δολάρια).

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr