Η εβδομάδα που πέρασε. Πληροφορίες και  σχόλια για θέματα που δεν γνωρίζατε ή που δεν θέλατε να γνωρίζετε

165
  1. Τι συμβαίνει στα κάστρα της Ελληνικής μειονότητας στην Β. Ήπειρο;

Το να μην έχουμε βουλευτή της Ελληνικής Μειονότητας στο κοινοβούλιο της Αλβανίας, ήταν μια υπόθεση που έχει να κάνει με μεθοδεύσεις και νοθείες.

Το να μην έχουμε ούτε καν υποψήφιο είναι κάτι διαφορετικό. Είναι ανικανότητα της Ελλάδας ή αποτέλεσμα διωγμού των  Ελλήνων από το καθεστώς.

  1. Θέλω να γίνω δωρητής!

Όλοι γνωρίζουν ότι μπορούν να πάνε σε ένα Φαρμακείο και ο Φαρμακοποιός να συμπληρώσει για λογαριασμό τους δωρεάν το αίτημα εμβολιασμού.

Για να εξηγούμεθα και να μαθαίνουμε. ΔΩΡΕΑΝ, στην περίπτωση αυτή σημαίνει ότι «οι Φαρμακοποιοί πληρώνονται 1 ευρώ, από το κράτος, για κάθε αίτηση εμβολιασμού». Θα γίνουν 10.000.000 εμβόλια, άρα οι δωρητές μας θα καρπωθούν περίπου 10.000.000 ευρώ.

  1. Ανικανότητα, άγνοια ή μίζα;

Μέχρι πριν λίγους μήνες τα κυβερνητικά παπαγαλάκια μας έλεγαν μέσα από τα συστημικά ΜΜΕ ότι τα rapid test είναι αναξιόπιστα. Τα είχαν βάλει στο περιθώριο και η διάδοση της επιδημίας απλωνόταν ανεξέλεγκτη. Τώρα, τα ίδια παπαγαλάκια (καθηγητές και δημοσιογράφοι) μας λένε πως ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξεις την πορεία της επιδημίας είναι η γενικευμένη χρήση των rapid test.

Προφανώς, κάποιοι είδαν το φως το αληθινό. Παραμένει όμως άγνωστο πόσο κόστισε αυτό το φως.

  1. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα!

Τρία κόμματα, χτίζονται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας! Η κατάρτιση των συνδυασμών τους προχωρά με επιτυχία.  Μαζί με τους συνδυασμούς, τα νέα κόμματα φτιάχνουν και κάτι που ονομάζουν “προσωρινές νομαρχιακές”. Η γνωστοποίηση των (ανύπαρκτων) προγραμμάτων τους θα έρθει αργότερα, μετά τις εκλογές. Το ίδιο και ο πολιτικός αγώνας. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι οπαδοί και ψηφοφόροι θα προστρέξουν σαν σε … «ραντεβού στα τυφλά»

Πολλοί έλληνες, που δεν θέλουν να ψηφίσουν κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα, θα πάνε στην κάλπη με αντιδραστική πρόθεση.

Μόνο που αυτό δεν εγγυάται την επόμενη ημέρα. Το «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» θα ακουστεί για μία ακόμη φορά, από ψηφοφόρους και υποψήφιους. Και τότε θα ξαναστρέψουμε το βλέμμα στον θεό της Ελλάδος, (που, μεταξύ μας αποδεικνύεται πολύ μαζοχιστής), προσδοκώντας μια κάποια λύση εξ ουρανού.

  1. Η νέα μεγάλη ιδέα για τους Έλληνες

Όπως συνεχώς δηλώνει ο πρωθυπουργός (τους) Κυρ. Μητσοτάκης, «Η Ευρώπη είναι η νέα μεγάλη ιδέα για τους Έλληνες».

Προφανώς θα αναφέρεται σε κάποια άλλη Ευρώπη και όχι στην Ευρώπη του Σόιμπλε που κόστισε στην Ελλάδα περισσότερες από 5.000 αυτοκτονίες. Ούτε στην Ευρώπη της Μέρκελ που παρά λίγο να βγάλει την Ακρόπολη σε δημοπρασία. Μάλλον θα εννοούσε την Ευρώπη του Μπορέλ που αρνήθηκε να συμπεριλάβει στην συζήτηση κορυφής με θέμα την Τουρκία (στις 25 Μαρτίου 2021), την οικειοποίηση της Αμμοχώστου, τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, τις απειλές κατά τις Ελλάδος και άλλα πολλά.

Νικηφόρος Λυκίδης