Η εβδομάδα που πέρασε, με 5 σχόλια και ένα σκίτσο

146
  1. Η Δεξιά στους δρόμους παντού …πλην της Ελλάδος

Τα περιστατικά αστυνομικής βίας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι μαζικές έως βίαιες αντιδράσεις των Πολιτών, έχουν περάσει στο πεδίο της κυρίαρχης προβολής των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στη Γαλλία κατά την διάρκεια του 2020 σημειώθηκαν 4 θάνατοι και 378 τραυματισμοί. Στη Γερμανία έγινε απόπειρα εφόδου στο Ράιχσταγκ, τον Αύγουστο του 2020 και σημειώθηκαν βίαιες συμπλοκές στο Αμβούργο, στη Στουτγάρδη και στη Φρανκφούρτη. Στην Ιταλία υπήρξαν βίαιες συμπλοκές με καταστροφές δημόσιας περιουσίας και φωτιές στο Μιλάνο, στο Τορίνο και στη Νάπολη.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Στην Ισπανία η σύλληψη του ράπερ Χάσελ προκάλεσε πενθήμερο ξέσπασμα επεισοδίων με την αστυνομία να χρησιμοποιεί λαστιχένιες σφαίρες και να έχουμε 100 τραυματισμούς και ένα διαδηλωτής να χάνει το ένα του μάτι. Στο Βέλγιο οι συγκρούσεις προκάλεσαν συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα,σε όλες αυτές τις χώρες η αντίθεση προς το κυβερνητικό κατεστημένο εκφράζεται από τη Δεξιά.

 

  1. Πόσο μεμονωμένα είναι τα περιστατικά βίας

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου στο σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα POLITICAL, αναφερόμενος στις προβληματικές συμπεριφορές αστυνομικών προς πολίτες: «…νομίζω ότι κανένας νοήμων άνθρωπος δεν θεωρεί ότι μπορεί ο αστυνομικός να κυνηγά το έγκλημα κρατώντας …τριαντάφυλλα. Ή πως μπορεί να καταστείλει τη βία με πολιτισμένο διάλογο.

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν ο αστυνομικός λησμονεί τον πραγματικό του ρόλο και μετατρέπεται σε… μπάτσο. Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε εποχή όπως η σημερινή, μάλλον κάποιοι χρειάζονται επειγόντως σεμινάρια, ώστε να μην ξεφύγει και άλλο η κατάσταση».

Τι πάρα πάνω θα έπρεπε να γράψει ένας δημοσιογράφος που, χωρίς να κρύβει την πολιτική του τοποθέτηση, τιμά το λειτούργημα που επιτελεί;

 

  1. Υπάρχουν ευθύνες και προκύπτουν με στοιχεία

Από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν Μοριακούς ελέγχους για τον ιό SARS-CoV-2 κρατικά και ιδιωτικά)  έχουν συνολικά ελεγχθεί περίπου 4.000.000 κλινικά δείγματα. Από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί περίπου 2.000.000 δείγματα. O μέσος όρος είναι περίπου 1.400 δειγματοληπτικοί έλεγχοι ημερησίως.

Ας θυμόμαστε αυτούς τους αριθμούς για να μπορούμε κάποια στιγμή με ηρεμία να αποδώσουμε τις ευθύνες που πρέπει στους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τον άθλιο σχεδιασμό ελέγχου της πανδημίας, που σκότωσε ανθρώπους, επιχειρήσεις, όνειρα και κοινωνικές σχέσεις.

 

  1. Πόσα κιλά αδυνάτισε στις 70 ημέρες απεργίας πείνας;

Ο Κουφοντίνας, διέκοψε την απεργία πείνας του, και άρα και τον κύκλο των μαχών κατά βιτρινών, καταστημάτων και αστυνομικών.

Αναφερόμενος στον Κουφοντίνα και στην πολιτική στόχευση της απεργία πείνας που έκανε, έγραψα σε ένα σχόλιο, την προηγούμενη Δευτέρα: «Η προβολή του Κουφοντίνα, σε ηρωικό φόντο, έγινε συστηματικά από τα συστημικά μέσα και δημιούργησε τις συνθήκες δημιουργίας φυτωρίων χρήσιμων τρομοκρατικών καρικατούρων».

Οι 300 περίπου επιθέσεις και βανδαλισμοί που έγιναν από διάφορες ομάδες, κορυφώθηκαν με την επίδειξη αντάρτικης τακτικής, στην δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου αστυνομικού της Ομάδας Δράσης στη Νέα Σμύρνη. Ήταν μια επίθεση που το αποτέλεσμά της σηματοδότησε και την προσωρινή αναστολή του εκπαιδευόμενου στρατού.

Το πολιτικό σύμβολο των ενεργειών, και αυριανός βουλευτής ενός κόμματος του αυτοαποκαλούμενου Δημοκρατικού Τόξου, κήρυξε την διακοπή της εκπαίδευσης των μαχητών –συμμάχων του συστήματος που τυραννά την κοινωνία μας.

Εν αναμονή, για λίγο, του επόμενου κύκλου!

 

  1. Κόβουν το ρεύμα σε εστιατόρια λίγο πριν ανοίξουν

Η Ένωση Εστιατόρων Αττικής, με έγγραφό της προς τον Συνήγορο του Πολίτη ζητά, «Να μη γίνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση των εστιατορίων που λόγω κρατικής εντολής είναι κλειστά». Έτσι, μάθαμε ότι χιλιάδες επαγγελματίες βλέπουν να τους κόβουν το ρεύμα, λίγο πριν από την φημολογούμενη απελευθέρωσή του δικαιώματος στην εργασία, με προφανή σκοπό τον εκβιασμό «κόψε το λαιμό σου, πλήρωσε για να μπορέσεις να ανοίξεις».

Σε αντίθεση με την κρατική και ημικρατική αλητεία, να θυμίσω την παρέμβαση που είχε κάνει πριν από τρεις μήνες, το “Δίκτυο Αυτοδιοικητικών” ζητώντας από τις Δημοτικές αρχές να εγγυηθούν στην ΔΕΗ μια ρύθμιση αυτών των επαγγελματιών, με ορίζοντα 6μήνου, προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα από κανένα πληττόμενο. Υπήρξαν μάλιστα και μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα, σε μικρούς –κυρίως- περιφερειακούς Δήμους.