Καλλιτέχνες-δημοσιογράφοι-τραγουδιστές και σεφ, στη λίστα πελατών του κυκλώματος κοκαΐνης που εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας

224

Έπειτα από πληροφορίες και τρεις μήνες στενής παρακολούθησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας οργάνωσαν επιχείρηση και το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας, σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας, συνέλαβαν έναν 34χρονο αλλοδαπό ιδιοκτήτη φωτογραφείου, έναν 45χρονο σχεδιαστή μόδας και έναν 43χρονο πιλότο να κατέχουν ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους περίπου 800 γραμμαρίων. Στην κατοχή δε του πιλότου βρέθηκε κι ένα όπλο που είχε κλαπεί από αστυνομικό στην Κρήτη το 2014.

Αυτό που πλέον έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον είναι το «πελατολόγιο» των συλληφθέντων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορούνται ότι διακινούσαν την κοκαΐνη σε καλλιτέχνες, τραγουδιστές, δημοσιογράφους και σεφ, πουλώντας το γραμμάριο από 70 έως 100 ευρώ. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία περιλαμβάνει περίπου 50 ονόματα «πελατών».

Η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του 34χρονου αλλοδαπού που διατηρεί φωτογραφείο, όπου κατασχέθηκαν 663,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 ζυγαριά ακριβείας, το ποσό των 5.855 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα και 30,7 γραμμάρια ουσίας η χημική σύσταση της οποίας διερευνάται. Χαρακτηριστικό είναι ότι είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά πίσω από μια μεγάλη εικόνα.

Στην Ανθούσα, στο σπίτι του 45χρονου σχεδιαστή μόδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 102,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 1,5 γραμμάριο χασίς, 2 ζυγαριές ακριβείας, 2.715 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Στη Δροσιά, στο σπίτι του 43χρονου πιλότου, βρέθηκαν 29,3 γραμμάρια κοκαΐνης, μια ζυγαριά ακριβείας, 2 κινητά τηλέφωνα, αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών, 784 φυσίγγια και 3 πιστόλια, εκ των οποίων το ένα είχε κλαπεί από αστυνομικό το 2014 από την Κρήτη.

Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή το Σαββατοκύριακο, ο αλλοδαπός φωτογράφος, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ο πιλότος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, για το σχεδιαστή μόδας υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του και το αργότερο μέχρι σήμερα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο πρέπει αποφασίσει για το ποια τελικά θα είναι η τύχη του.

Πηγή: https://www.tharrosnews.gr