Ένα σωσίβιο αγάπης κι ανταπόδοσης για το αγαπημένο μας κατοικίδιο και σύντροφο. SOS4PET

63

Πόσες φορές δεν ανησυχήσαμε όταν το ζωάκι μας ξέφυγε στιγμιαία της προσοχής μας και δεν γύρισε γρήγορα από την βόλτα του ή όταν το έσκασε από την ανοιχτή αυλόπορτα; Πόσες φορές η αγωνία δεν κόντεψε να γίνει ένας εφιάλτης ημερών χωρίς ελπίδα;

B6. Ο κωδικός της κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης πολιτών κατά την διάρκεια του εγκλεισμού (lockdown) για ατομική σωματική άσκηση και την αναγκαία έξοδο του αγαπημένου κατοικιδίου μας.

Του μόνου ίσως συντρόφου μας τις δύσκολες ώρες της κοινωνικής απομόνωσης που μας χάρισε απλόχερα την αγάπη του στις μοναχικές μας βόλτες. Και τώρα, με την άρση του δυσβάσταχτου μέτρου, είναι πολύ πιθανόν να μας συντροφεύσει ξανά σε κάποιο μέρος της πανέμορφης χώρας μας που ίσως θα πάμε για κάποιες μέρες διακοπών, ξεκούρασης και «γέμισμα» μπαταριών.

Πόσες φορές όμως δεν ανησυχήσαμε όταν το ζωάκι μας ξέφυγε στιγμιαία της προσοχής μας και δεν γύρισε γρήγορα από την βόλτα του ή όταν το έσκασε  από την ανοιχτή αυλόπορτα;  Πόσες φορές η αγωνία δεν κόντεψε να γίνει ένας εφιάλτης ημερών χωρίς ελπίδα;  Ακόμη και εσείς που το έχετε ταυτοποιήσει με το υποχρεωτικό για δεσποζόμενα κατοικίδια υποδόριο ηλεκτρονικό μικροτσίπ μέσω ενός κτηνίατρου δεν αναρωτηθήκατε … «θα το βρει κάποιος φιλόζωος που να γνωρίζει την διαδικασία και την πιθανότητα να υπάρχει το μη εμφανές μικροτσίπ και να το πάει στον κτηνίατρο για να διαβάσει την ταυτότητα του; Διαδικασία που προϋποθέτει την ύπαρξη του ειδικού αναγνώστη αυτών των μικροτσίπ και έπειτα πρόσβαση στον σχετικό κατάλογο συσχετισμού του κωδικού αριθμού και ταυτοποίησης στο Υπουργείο. Και αν πλησιάζει Σαββατοκύριακο που τα περισσότερα κτηνιατρεία είναι κλειστά;”

Αν όμως..

Όμως, αν υπήρχε μία εμφανής ταυτότητα στο περιλαίμιο που θα μπορούσε να διαβαστεί από τον οποιοδήποτε;

Αν σε αυτή δεν υπήρχε μόνο το όνομα του σκύλου και ίσως ένα τηλέφωνο αλλά επιπλέον και φωτογραφία του; Η διεύθυνση του, το όνομα και το τηλέφωνο του κτηνιάτρου του, η ηλικία του, τα τυχόν φάρμακα που παίρνει, τις αλλεργίες του και ότι άλλο στοιχείο είναι χρήσιμο για την επιβίωσή του; Αν θα μπορούσε ο άνθρωπος που το βρήκε να επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα με ένα μόνο απλό κλικ στην οθόνη ενός έξυπνου κινητού smartphone;

Τότε ναι, θα ήσασταν πιο ήρεμοι γιατί οι πιθανότητες να γυρίσει το αγαπημένο σας ζωάκι στο σπίτι σας θα ήταν σίγουρα πολύ περισσότερες και άμεσες χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες και πολλούς εμπλεκόμενους και στάδια…

Κι αν ακόμα, με αυτή την καινούρια μέθοδο, θα μπορούσατε επιπλέον να αποθηκεύετε με ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ό,τι αφορά την υγεία του σκύλου ή της γάτας σας; Τους εμβολιασμούς του, τις αιματολογικές και απεικονιστικές του εξετάσεις, ακόμα και τις επεμβάσεις και τις θεραπείες στις οποίες έχει υποβληθεί; Κι έτσι, όπου και να βρεθείτε με το αγαπημένο σας κατοικίδιο -σύντροφο στις διακοπές σας, μακριά από τον κτηνίατρό σας, να μην χρειάζεται να έχετε εκείνη την στιγμή το κλασσικό χάρτινο βιβλιάριο υγείας του, αλλά με άμεση πρόσβαση στο ίντερνετ να μπορεί ένας τοπικός κτηνίατρος να έχει στην διάθεσή του κατόπιν συναίνεσής σας όλο το ιστορικό και να εγγράψει ότι καινούργια ιατρική πράξη λάβει χώρα.

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα τα προσφέρει η κονκάρδα περιλαιμίου SOS4PET. Η σύγχρονη ψηφιακή λύση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα και προκλήσεις που δημιουργούν οι υποχρεώσεις και η φροντίδα ενός ακόμα μέλους της οικογενείας μας, σύμφωνη με την γενικότερη τεχνολογική εξέλιξη και την χρήση του ίντερνετ παντού που όλοι βιώνουμε πια σε πολλές μορφές και διαδικασίες της ζωής μας. Από την τηλεργασία, την τηλεκπαίδευση, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την ενημέρωση, την διασκέδαση, τα πάσης φύσης κοινωνικά δίκτυα, μέχρι τις τραπεζικές καθημερινές πράξεις και συναλλαγές μας, τις συναλλαγές μας με το κράτος, τα ΚΕΠ, και τόσα άλλα που ουσιαστικά έχουν σηματοδοτήσει την πλήρη ψηφιακή εναρμόνιση της καθημερινότητάς μας με πλήθος διαδικασιών επικοινωνίας που απλουστεύουν και εξυπηρετούν άμεσα με τρόπους που λίγα χρόνια πριν θα φάνταζαν βγαλμένοι από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

SOS4PET. Διαδικασία ΣΟΣ για τα αγαπημένα μας κατοικίδια, ένα σωσίβιο ταυτοποίησης και επικοινωνίας σε περίπτωση που ο τετράποδος σύντροφός μας χαθεί, φαινομενικά μια απλή «κονκάρδα», που έχει όμως τη δυνατότητα να αποθηκεύει και μεγάλο όγκο δεδομένων όπως φωτογραφίες, διευθύνσεις, τηλέφωνα και το πλήρες ιατρικό ιστορικό (με πρόσβαση μέσω κωδικού που γνωρίζει μόνον ο ιδιοκτήτης). Αυτή  την απελευθέρωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας που μας προσφέρει ο καινούριος ηλεκτρονικός φάκελος υγείας σε αντικατάσταση του «χάρτινου βιβλιαρίου» υγείας. Την πρόσβαση από παντού με απλή σύνδεση στο ίντερνετ και την προσωπική μερίδα κάθε κατοικιδίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε απ’ ευθείας με τον Project Manager κ. Μανώλη Πάσσα στο 6932025860