Η ΔΕΥΑΝ κατάφερε το απίστευτο. Πόσιμο νερό και επάρκεια ύδατος στο ορεινό Αραχναίο

113

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η υδροδότηση του Αραχναίου με πόσιμο νερό, από την πηγή της Λέρνης.
Η υλοποίηση του έργου, υπήρξε αποτέλεσμα επίμονης προσπάθειας της σημερινής Δημοτικής Αρχής και ιδιαιτέρως του Δημάρχου Ναυπλίου, Δημήτρη Κωστούρου που δεν ξεχνά ποτέ τον τόπο καταγωγής του.
Η ολοκλήρωση του έργου, έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα λειψυδρίας που ταλαιπωρούσε επί δεκαετίες το Αραχναίο και το οποίο είχε αντιμετωπισθεί τα τελευταία πέντε χρόνια με μεταφορά νερού από υδροφόρα και πλήρωση της δεξαμενής που είχε εγκατασταθεί.
Το έργο προτάθηκε και προωθήθηκε από την ΔΕΥΑΝ, για ένταξη και χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» από όπου και χρηματοδοτήθηκε. Κατασκευάσθηκαν 6 χλμ εξωτερικού υδραγωγείου και για την μεταφορά του νερού εγκαταστάθηκε ένα υπερσύγχρονο αντλητικό συγκρότημα.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ιδιαίτερα συγκινημένος, δήλωσε αμέσως μετά την σεμνή τελετή έναρξης λειτουργίας του έργου: «Ο στόχος της δημοτικής αρχής ήταν η Δημοτική Ενότητα Μηδέας να έχει όσο το δυνατόν συντομότερα πόσιμο νερό. Υδροδοτήσαμε την Αγία Τριάδα και τα υπόλοιπα χωριά και ήρθαμε σήμερα να υδροδοτήσουμε το πιο ακριτικό χωριό του Δήμου μας, το Αραχναίο.

Πόσιμο νερό για το Αραχναίο σημαίνει επόμενη μέρα, με αισιοδοξία, αλλαγή στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και στην ποιότητα της ζωής τους. Ο τόπος καταγωγής μου που είναι η κοινότητα του Αραχναίου, ποτέ δεν είχε γνωρίσει πως είναι η ζωή με νερό καθημερινά 24 ώρες. Αντιθέτως, πολλές φορές είχε νερό μία φορά την εβδομάδα.

Αγωνιστήκαμε σκληρά και τα καταφέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν από την ανάθεση της μελέτης έως και σήμερα που το έργο είναι τελειωμένο, είτε ήταν υπάλληλοι, είτε αιρετοί, όπως οι πρόεδροι της ΔΕΥΑΝ, ο Άλεκος Λυκομήτρος και ο Γιώργος Καχριμάνης. Επίσης αυτούς που είχαν φτιάξει τα δίκτυα πριν, τις πρώην Δημάρχους κυρίες Κανέλλα Τζιάρου και Γωγώ Νάσσου».

Μετά την ύδρευση και του Αραχναίου, σειρά έχουν οι εργασίες για το έργο υδροδότησης με πόσιμο νερό, από τις πηγές των Μύλων, των οικισμών Μάνεση Δενδρών  και Πουλακίδας.
«Στο πρώτο εξάμηνο του έτους 2021, η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θα έχει ολοκληρώσει την υδροδότηση με πόσιμο νερό, ολόκληρου του τέως Δήμου Μηδέας. Είναι ένας στόχος που έχει τεθεί ως άμεση προτεραιότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Ν» δήλωσε ο προέδρος του Δ.Σ. Γιώργος Καχριμάνης.