Έφτασαν στα 6 τα κρούσματα στο Ανυφί. Ένας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς. Συνεχίζονται τα test στο χωριό και σήμερα

234

Το πρώτο κρούσμα SARS-COV-2 που εντοπίσθηκε στο χωριό Ανυφί του Δήμου Ναυπλιέων, το προηγούμενο Σάββατο, κινητοποίησε τις αρχές που προχώρησαν σε διενέργεια Rapid test στο συγγενικό περιβάλλον του διαγνωσθέντος και στη συνέχεια σε εθελοντική διάγνωση όποιων κατοίκων το επιθυμούσαν.

Το κρούσμα μηδέν του χωριού παρουσίασε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο αναφοράς. Από το συγγενικό του περιβάλλον διαγνώσθηκαν 3 ακόμη θετικοί στον ιό, με ελαφρά όμως συμπτώματα.

Χθες Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο χωριό 160 συνολικά test και διαγνώσθηκαν 2 ακόμη θετικοί στον ιό, που όμως ήσαν ασυμπτωματικοί.

Σήμερα το πρωί, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, θα συνεχισθούν τα εθελοντικά διαγνωστικά test στο Ανυφί, μέχρι το μεσημέρι οπότε και το συνεργείο της Κινητής Μονάδας Υγείας θα μεταφερθεί στην Αγία Τριάδα Μιδέας (15.00), για προληπτικούς λόγους λόγω εγγύτητας των χωριών.