Έφοδος της Ασφάλειας στο Δημαρχείο Πύργου. Πήρε το ψηφιακό αρχείο του δήμου

412

Αστυνομικοί κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το Δημαρχείο ύστερα από εισαγγελική παραγγελία.

Η ελεγχόμενη υπόθεση ανάθεσης της Οικονομικής Επιτροπής έργου ύψους 1,4 εκατομμυρίου ευρώ είναι η αφορμή για το γεγονός της κατάσχεσης του ψηφιακού υλικού από υπολογιστές του Δημαρχείου. Η καταγγελία για αλλοίωση ή νόθευση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου του δήμου που αφορούν σε έγγραφα για τη συγκεκριμένη εργολαβία, έπαιξε σημαντικό ρόλο για την έκδοση της εισαγγελικής εντολής.

Από την περασμένη Παρασκευή η Εισαγγελέας Ηλείας διέταξε προκαταρκτική εξέταση επί των καταγγελιών, η οποία διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Χθες το πρωί (Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου 2020), οι αστυνομικοί μετέβησαν στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και στο Πολύκεντρο από όπου και πήραν αντίγραφα δεδομένων από το ηλεκτρονικό αρχείο του δήμου.

Αρχικά η έφοδος των αστυνομικών της Ασφάλειας έγινε στο Πολύκεντρο Πύργο, όπου και έλαβαν αντίγραφα του ηλεκτρονικού αρχείου από τους υπολογιστές του δήμου. Η συνέχεια δόθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και στο γραφείο δημάρχου όπου οι αστυνομικοί πήραν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Προβλέπεται η αποστολή τους στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για πιο εξονυχιστική  εξέταση.

Ο Δήμος Πύργου δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής καμία ανακοίνωση για το γεγονός.

Διαβάστε λεπτομέρειες εδω  εδώ  εδώ εδώ