Οσμή σκανδάλου…10.500 προμήθεια ευρώ για διαδικτυακή εκδήλωση!

331

Η Περιφ. Δυτ. Ελλάδας ”πετάει” 10.500 ευρώ για μια διαδικτυακή εκδήλωση…την στιγμή που σε άλλους στέλνει απλώς την «αγάπη» της και τον «σεβασμό» της.

Μια είδηση πραγματικό σοκ μας ήρθε από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στην αρχή δεν θέλαμε να πιστέψουμε την πληροφορία. Κάναμε ρεπορτάζ και διασταυρώσαμε ότι πράγματι, ψηφίστηκε να δοθούν για μια διαδικτυακή εκδήλωση το εξωφρενικό (όπως χαρακτηρίστηκε από την αντιπολίτευση) ποσό των 10.500 ευρώ!!!

Πίσω από το απίστευτο αλλά πραγματικό γεγονός βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της ΠΔΕ κ.Νίκος Κοροβέσης. Εκείνος ήταν ο εισηγητής.

 

Η αντιπολίτευση αντέδρασε σθεναρά στην ψήφιση ενός τέτοιου ύψους χρηματικού ποσού, το οποίο όσο καλοπροαίρετα και να το δει κάποιος (όπως εμείς) δεν μπορεί παρά να το κρίνει, στην καλύτερη περίπτωση, ως υπερβολικό.

Ο κ. Κοροβέσης όμως επέμεινε. Και ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κάνοντας χρήση του γνωστού “νόμου Θεοδωρικάκου” για την αυτοδιοίκηση, πέρασε το ψήφισμα των 10.500 ευρώ(!!!) για μια διαδικτυακή εκδήλωση. Να σημειώσουμε ότι ολόκληρη η αντιπολίτευση καταψήφισε, πλην του ΚΚΕ που ψήφισε λευκό.

Το λυπηρό αυτό γεγονός της απόφασης να δοθούν για μια διαδικτυακή (επαναλαμβάνουμε) εκδήλωση 10.500 ευρώ συμβαίνει στην Ελλάδα της τρομερής οικονομικής κρίσης, που μετά την απόφαση για ολικό lockdown όλοι περιμένουν να γίνει ακόμη χειρότερη. Τι μήνυμα άραγε δίνει η απόφαση αυτή

Πώς είναι δυνατόν μια διαδικτυακή εκδήλωση να στοιχίζει 10.500 ευρώ;

Πώς είναι δυνατόν να δίνονται τέτοια ποσά εν μέσω μια τρομακτικής οικονομικής κρίσης;

Πώς είναι δυνατόν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που αιτήθηκαν οικονομική βοήθεια για τις συνέπειες του Covid-19 τελικά θα …”μείνουν απέξω” επειδή όπως δήλωσε η Περιφέρεια “δεν υπάρχουν άλλα χρήματα πέραν των 30 εκατ.” και την ίδια στιγμή να δίνεται για μια διαδικτυακή εκδήλωση ένα τέτοιο “τρελό” ποσό;

Τι μήνυμα περνάει στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας μια τέτοια είδηση;

Διαβάστε αναλυτικά την είδηση για την σκανδαλώδη αυτή προμήθεια: ΕΔΩ