ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Και δεύτερος Αλλοδαπός εργάτης γης θετικός στον Κορωναϊό. Εργαζόταν σε συνεργείο που μάζευε πορτοκάλια

206

Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου φρόντισε εγκαίρως για την προμήθεια και διανομή 4.000 Rapid test (τα 800 των οποίων στην Αργολίδα) προκειμένου να υπάρξει προληπτικός έλεγχος των αλλοδαπών που θα ασχοληθούν με την συλλογή ελαιοκάρπου, η γραφειοκρατία -στην πράξη- φρόντισε την ακύρωση της δράσης αυτής.

Μέχρι σήμερα, και παρά το γεγονός ότι σε δύο συσκέψεις, Οκτώβριο και Νοέμβριο, υπό την προεδρία του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζου τέθηκε το θέμα από εκπροσώπους Ενώσεων και Συσκευαστηρίων, δεν έχει υλοποιηθεί κανένα στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων ανίχνευσης του Covid -19.

Οι υψηλές συγκεντρώσεις ανεξέλεγκτων ατόμων, που ζουν κάτω από πρωτόγονες υγειονομικές συνθήκες, σε χώρους συλλογής των καρπών έχουν ήδη προκαλέσει (επισήμως) την θετική ανίχνευση του ιού σε δύο αλλοδαπούς εργάτες γης σε Αργοναυπλία και δύο ακόμη στην Ερμιονίδα..

Η ανησυχία για την ύπαρξη πολλών περισσοτέρων που αποφεύγουν την καταγραφή τους για να μην χάσουν το μεροκάματο, είναι διάχυτη δεδομένου ότι το δίμηνο που ακολουθεί θα φέρει την κορύφωση στις εργασίες συλλογής και επεξεργασίας των εσπεριδοειδών και της ελιάς.

Να θυμίσουμε ότι στην Αργολίδα εργάζονται ήδη περισσότεροι από 2.000 αλλοδαποί, στην συλλογή και επεξεργασία ελιάς και πορτοκαλιού (εργάτες γης, ελαιοτριβεία, πυρηνελαιουργεία, συσκευαστήρια, τυποποιητήρια κ.α).

Διαβάστε την ανακοίνωση ανησυχίας του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας ΕΔΩ που χαρακτηρίζει τους αλλοδαπούς εργάτες γης ως “υγειονομική βόμβα”.