Χρέος και ευγνωμοσύνη στις αμέτρητες σκιές των μαρτύρων της ελευθερίας (τα αγνώμονα πολιτικά όντα- τα “ξεχασιάρικα” ΜΜΕ)

134
ΖΩΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Γράφει ο Ζώης Υφαντής Πλοίαρχος (Ε) ε.α. . Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν Ηλείας…

Εορτάστηκαν και φέτος πριν λίγες ημέρες τελείως διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές τα Εισόδια της Θεοτόκου η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Ημέρα των Βετεράνων & Αποστράτων.
Στους Ιερούς Ναούς της Χώρας έγιναν λειτουργίες όπως προβλέπεται άνευ κόσμου και για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων κατατέθηκε στεφάνι μόνο από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κα Αικατερίνη Σακελαροπούλου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα παρουσία και της Ηγεσίας του Υ.Ε.Θ.Α. ήτοι τον Υπουργό Κύριο Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Υφυπουργό, τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και ολίγων ακόμη επισήμων λόγω του covid – 19.
Το βράδυ της ίδιας Ημέρας το Γ.Ε.Ε.Θ.Α. πρόβαλλε βίντεο για την Ημέρα στην πρόσοψη της Βουλής.
Δυστυχώς και πάλι κάποια “πολιτικά όντα” ενοχλήθηκαν γιατί προβλήθηκε το βίντεο. Δεν μας λέτε ρε (αντι)πατριώτες που ενόχλησε το εν λόγω βίντεο, πρόσβαλλε κανέναν, ήταν χυδαίο τι ήταν;; Τίποτα από αυτά δεν ήταν. Ήταν η αλλεργία που έχετε για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας δηλαδή αλλεργία με αυτούς που συνεχίζουν να φυλάνε Θερμοπύλες στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που επικρατούν με τους φερτούς από την στέπα Αλτάϋ εξ ανατολών γείτονες!!!!
Ο ετήσιος πανελλήνιος εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ως αποστολή να γεωτρήσει την ιστορική μνήμη και να ενδυναμώσει το Εθνικό συναίσθημα. Μόνο λαοί μειωμένης Εθνικής συνειδήσεως δεν τελούν παρόμοιους εορτασμούς.
Στην επαρχία δεν έγιναν εκδηλώσεις λόγω των συνθηκών που βιώνουμε με τον ιό που μας ταλαιπωρεί και σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο δεν επιτρεπόταν.
Μου προκάλεσε όμως μεγάλη εντύπωση ότι μόνο ένας Βουλευτής και είναι προς τιμή του ο Κος Ανδρέας Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στις Ε.Δ. κανένας άλλος πολιτικός, πολιτειακός παράγοντας του Νομού Ηλείας δεν είπε δυο λέξεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας, αλλά και κανένα Μ.Μ.Ε. ούτε μία λέξη!!
Τα προηγούμενα χρόνια πρώτοι οι πολιτικοί άρχοντες του Νομού στην Δοξολογία, πρώτοι στην κατάθεση στεφάνων, πρώτοι στο να κάνουν δηλώσεις κ.λ.π.
Γιατί αγαπητοί φέτος δείξατε τέτοια απαξίωση στις Ένοπλες Δυνάμεις;;
Εκτιμώ ότι θα μπορούσατε να στείλετε δυο λόγια έστω με ένα λιτό δελτίο τύπου όπως κάνετε για “ψύλλου πήδημα” που λέει και ο σοφός λαός μας!!!
Δεν είμαι σκληρός, ούτε γνώστης είμαι, ούτε κριτής ένα παράπονο έχω για την απαξίωση στον φορέα που υπηρέτησα την Πατρίδα τέσσερις δεκαετίες περίπου και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό και αν ξαναγεννιόμουν θα το ξανάκανα και πάλι.
Εσείς οι τόσο τακτικοί πελάτες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γιατί σιωπήσατε δεν αξίζουν δυο λόγια αυτοί που φυλάνε Θερμοπύλες;;;;
Με το παραμικρό άσημο κατόρθωμα σας φιγουράρετε κοινοποιώντας το ποστ ακόμη και στην σελίδα του Άνω, Κάτω Παρταλίου, Άνω, Κάτω και Πέρα Παναγιάς και λοιπών κοινοτήτων, φορέων, πολιτιστικών συλλόγων κ.λ.π. δείχνοντας ότι εδώ είμαστε. Και βεβαίως καλά κάνετε και δεν το λέω κακοπροαίρετα πρέπει να μαθαίνουμε τι γίνεται στον τόπο που ζούμε από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο έργο, πράξη, επίσκεψη κ.λ.π. για να έχουμε και άποψη όταν έλθει η ώρα της κρίσεως πάνω από την κάλπη να πράξουμε ανάλογα……..
Δεν πειράζει να είστε καλά και να έχετε επιτυχίες για το γενικό σύνολο και εμείς ακόμη καλύτερα για να σας τοποθετούμε σε τέτοιες θέσεις!!!
Ο Νομός έχει αρκετά Μ.Μ.Ε. ( εφημερίδες & site ) ούτε εσείς αγαπητοί μου δεν γράψατε τίποτα!!! Εάν κάποιος έχει γράψει και δεν το είδα ζητώ συγνώμη.
Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι και εκτιμώ ότι ήσασταν, είστε και θα είστε πάντα παρόντες και δίκαιοι κριτές στα τεκταινόμενα του Νομού και μάλιστα τα παρουσιάζεται πάντα αντικειμενικά και ειδικά αυτές τις μέρες με όλα αυτά που μας συμβαίνουν. Δυο λέξεις όμως θα έπρεπε να τις γράψετε.
Διάβασα προσεκτικά την Ημερήσια διαταγή του Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α. Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου που με τα γραφόμενα του τιμά τα γαλόνια του και την θέση του δυστυχώς όμως ακόμη και αυτή ενόχλησε κάποιους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απαξίωση σε όλα και μάλιστα από ανθρώπους πανεπιστημιακής μόρφωσης.
Το μεγάλο μήνυμα της γιορτής της ημέρας των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι ότι πρέπει να είμαστε δίπλα και να σεβόμαστε αυτούς που αγωνίζονται νυχθημερόν και γρηγορούν και είναι οι στρατιώτες της Δημοκρατίας της Πατρίδας και της ελευθερίας, για την εξασφάλιση αρχών και αξιών.
Η κακή λειτουργία μνήμης οδηγεί τον άνθρωπο σε πνευματική αποχαύνωση και σε βαθιά ατελείωτη και καταστροφική πνευματική χειμέρια νάρκη γι’ αυτό δεν πρέπει να λησμονούμε αλλά να έχουμε σε πλήρη λειτουργία την μνήμη μας.
Και του χρόνου να είμαστε καλά και όλοι παρόντες.

Πλοίαρχος (Ε) ε.α. Ζώης Υφαντής Π.Ν.