Αποφασίστηκε καθολικό lockdown στην Θεσσαλονίκη από αύριο το πρωί. (Δηλώσεις Κικίλια-Ζέρβα)

94

Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με sms. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην ημέρα.

Επί της ουσίας το ολοκληρωτικό lockdown το είχαν προαναγγείλει τόσο ο τόσο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Β. Κικίλιας μετά από σύσκεψη που είχε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δήλωσε: 

«Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω όμως, κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι, αυτή τη στιγμή, να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Γι αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορονοϊός».

Αντίστοιχα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ.Ζέρβας δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτικό δίαυλο: 

 «Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία»

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ