ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

127

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020-ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Γράφει η Θέκλα Μεταξά ερευνήτρια-αστρολόγος….

Μια βραδυφλεγής βόμβα, που όλοι βλέπουμε, αλλά κανείς δεν μπορεί να απενεργοποιήσει, έχει γίνει η ζωή μας από τις αρχές του 2020. Είναι το σημαντικότερο έτος της τελευταίας 20ετίας. Είναι το έτος της αρχής του τέλους, είναι το έτος του τέλους σε ένα σχέδιο που ξεκίνησε 20 χρόνια πριν.

Σεπτέμβριος, μήνας αφιερωμένος στις Θεές Δήμητρα και κόρη Περσεφόνη. Μήνας των μυστηρίων και των μυήσεων. Η κατάβαση και η ανάβαση μαζί. Μήνας της Γαίας. Συμπρωταγωνιστής ο Πλούτων, η οδυνηρή εμπειρία που καταλήγει στην ανανέωση.  Nέα Σελήνη στις 17 Σεπτεμβρίου, στις 02.00 μ.μ.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων θα βρίσκονται η διαμάχη του Άρη με τον Ερμή, και του Ποσειδώνα με Ήλιο και Σελήνη. Η νέα Σελήνη θα βρει τον Ήλιο και τη Σελήνη στον 9ο οίκο, στις 25 μοίρες της Παρθένου. Η νεολαία θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται από άσκοπη και βλαβερή επιβολή κανόνων. Οι επικοινωνίες θα υποστούν πλήγμα, αλλά και η ασυνεννοησία ανάμεσα στις δυο «παρατάξεις» θα μεγαλώνει. Το κλίμα θα γίνεται όλο και περισσότερο «εμφυλιοπολεμικό».

Θέματα καλλιέργειας της Γης θα προκύψουν, αλλά και θέματα επισιτισμού επίσης, που φαίνεται ότι θα μας απασχολήσουν περισσότερο από κάθε τι άλλο. Το πεπρωμένο αρχίζει να υλοποιείται. Η αφύπνιση, αν δεν γίνει μέσα από τη γνώση, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα από οδυνηρές εμπειρίες, με βία, και τρομοκρατία.

Η Γαία απορρίπτει τα περιττά της βάρη, σείεται, καίγεται, πλημμυρίζει, παρασύρεται από σφοδρές θύελλες. Ο κόσμος πρέπει να λάβει τα μέτρα του, να επιλέξει στρατόπεδο. Να πάρει αποφάσεις το γρηγορότερο δυνατόν.

Μαζί με τον Ερμή, στον 10ο οίκο, βρίσκονται δυο αστέρια. Το ένα ανήκει στον αστερισμό του Κόρακα. Οι γνώστες της μυθιστορίας μας, θα γνωρίζουν ότι ο Κόρακας είναι το ιερό πτηνό του Θεού Απόλλωνα. Το δεύτερο αστέρι είναι του αστερισμού του Βοώτη, και μας θυμίζει την ιστορία του αδικοσκοτωμένου Ικάριου, της θλίψης της κόρης του Εριγόνης, και του σκύλου του. Ο Δίας τους ανέβασε στα ουράνια, και τους τοποθέτησε ως αστερισμούς του Βοώτη, της Παρθένου και των  Κυνηγετικών Σκύλων. Η εύνοια θα έρθει μετά από πολλές δοκιμασίες, και επιτυχία στις μυητικές προσπάθειες του μαθητή-λαού.

Κοντά στον ωροσκόπο, θα βρίσκεται ένα αστέρι του αστερισμού του Σκορπιού, για το οποίο ο Μανίλλιος έγραφε ότι «προεδρεύει των όπλων». Ο Ωροσκόπος όπως έχουμε πει, ανήκει στο λαό. Τι γίνεται εδώ; Ο λαός μας, πώς είναι δυνατόν να αλλάξει τόσο πολύ, και από την πλήρη αδιαφορία να προεδρεύσει των όπλων; Από το σκηνικό δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Οφιούχος, που όπως έλεγε ο Πτολεμαίος, συμβολίζει την απώλεια ενέργειας, αλλά και την επιτυχία σε «δόλιες πράξεις».

Υπάρχουν τρία σημεία με γήινα ζώδια, που ενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας τρίγωνο. Κατά το αμέσως  επόμενο διάστημα, θα μας απασχολήσουν περισσότερο τα θέματα οικονομικών και επιβίωσης, δύο τομείς,  που μάλλον θα πληγούν σκληρά.

Ο πόλεμος συνεχίζεται, αν και το αποτέλεσμα  μάς το ανήγγειλε ήδη ο Κόρακας του Απόλλωνα. Δύσκολο να το αντιληφθούμε με τα ατελή μέσα που διαθέτουμε. Όταν ο Απόλλων θα μπορέσει να αποκαλυφθεί, τότε επί τέλους θα σημάνει και το τέλος του πολέμου. Και μέχρι τότε, ανοιχτό μυαλό, γνώση και αφύπνιση.