Απόπειρα αυτοκτονίας καταστηματάρχη, στο Ναύπλιον, μετά από ακραίο αστυνομικό έλεγχο που του έκλεινε την καφετέρια

213
Το ΕΚΑΒ τον μετέφερε, σε κατάσταση σοκ

Όλο και περισσότερο πληθαίνουν τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών οργάνων και πολιτών λόγω της άκριτης και άκαμπτης επιβολής των μέτρων που επιβάλλονται “για το καλό μας”.

Η περιγραφή φραστικών επεισοδίων, συγκρούσεων, συλλήψεων, προστίμων και κλείσιματος καταστημάτων αποτελούν σιγά σιγά τον κορμό των αστυνομικών ειδήσεων, έχοντας αντικαταστήσει την αποτροπή κλοπών, ληστειών, και φόνων, που θα έπρεπε να είναι η κύρια απασχόληση των αστυνομικών οργάνων.

Σύληψη γυναίκας χωρίς μάσκα, στην Αυστραλία. Θα δούμε τέτοιες σκηνές και στην Ελλάδα;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη στο Ναύπλιον, την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020, όταν καταστηματάρχης παραλιακής καφετέριας, ευρισκόμενος σε απόγνωση, γιατί του έκλειναν το μαγαζί μέσα στον δεκαπενταύγουστο, επιβάλλοντας συγχρόνως εξοντωτικό πρόστιμο έπεσε στη θάλασσα, για να διασωθεί τελικώς από προστρέξαντες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο έλεγχος από τα αστυνομικά όργανα διαπίστωσε υπέρβαση μικρού αριθμού ατόμων στο αίθριο του καταστήματος με αποτέλεσμα να επιβληθεί, το κλείσιμο της επιχείρησης και πρόστιμο  10.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης, ταραγμένος και σε κατάσταση απόγνωσης πήδηξε στη θάλασσα μπροστά από το κατάστημά του.

Προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή, και τελικά με την βοήθεια κάποιων ψυχραιμότερων, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας ανασύρθηκε από την θάλασσα, ευρισκόμενος όμως σε κατάσταση σοκ.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού  και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον ιδιοκτήτη της καφετέριας στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.