Τα τεστ αντισωμάτων IgG και IgM, είναι η λύση. Αποτυπώνουν σε πραγματικό χρόνο την ύπαρξη κρούσματος COVID -19

213
Έλεγχος εργαζομένων στην Σχολική Καθαριότητα του Δήμου Ναυπλιέων, με τεστ αντισωμάτων

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και η σταδιακή επιστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας στη νέα κανονικότητα, συνοδεύτηκε με την αύξηση των κρουσμάτων από τον COVID -19.

Η πολυσταδιακή διαδικασία, και το υψηλό κόστος των αντιδραστηρίων, λειτούργησαν μέχρι σήμερα αποτρεπτικά στην εκτεταμένη χρήση των Μοριακών τεστ.

Η πρόσφατη κυκλοφορία αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων IgG και IgM, εντοπισμού των νοσούντων, αποτελεί την λύση στο πρόβλημα της ενδελεχούς παρακολούθησης της πορείας της επιδημίας και της στατιστικής αποτύπωσης σε πραγματικό χρόνο, όλων των κατηγοριών (Νοσούντες, μη νοσούντες και νοσήσαντες κατά το πρόσφατο παρελθόν). Αυτό επιτρέπει την άμεση αποστολή για ιατρική παρακολούθηση κάθε διαπιστούμενου κρούσματος. Το χαμηλό κόστος (περίπου 15% σε σχέση με τα Μοριακά test) και η εντυπωσιακή ταχύτητα εμφάνισης του αποτελέσματος (από 10 έως 15 λεπτά, έναντι 8 έως 24 ωρών των Μοριακών test), συνεπικουρούμενα από την υψηλή αξιοπιστία των ενδείξεών τους τα καθιστούν εύχρηστα για ειδικές ή μαζικές χρήσεις.

Με την χρήση των test αντισωμάτων IgG και IgM (λειτουργούν όπως ο καθημερινός έλεγχος Ζαχάρου των Διαβητικών) γίνεται εφικτός ο τακτικός έλεγχος της υγείας των εργαζομένων μιας επιχείρησης π.χ. Υπάλληλοι Super Market, Ξενοδοχείων, Συσκευαστηρίων, Kαταστημάτων εστίασης, κλπ. ή δημιουργείται μια αμφίπλευρη αίσθηση ασφαλούς παροχής υπηρεσιών από ευαίσθητες ομάδες εργαζομένων όπως “Εργάτες καθαριότητας”, “Βοήθεια στο σπίτι”, “Αστυνομικοί” κ.α.

Η διεξαγωγή των test αντισωμάτων θα επέτρεπε τη τοποθέτηση της ένδειξης FREE VIRUS στην είσοδο ενός καταστήματος εστίασης, ενός ξενοδοχείου, ενός SUPER MARKET ή και οποιουδήποτε μαγαζιού, γραφείου ή Δημόσιας υπηρεσίας και θα λειτουργούσε λυτρωτικά ως προς τα φοβικά σύνδρομα που έχουν διασπαρθεί στην κοινωνία μας.

Οι αναζωπυρώσεις των κρουσμάτων στην Ξάνθη, την Λαμία και την Κοζάνη θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί, αν ένας καθηγητής είχε κάνει test αντισωμάτων. Έξι σχολεία δεν θα είχαν κλείσει και 80 εκπαιδευτικοί δεν θα είχαν τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους.

Το κράτος, με τις δυσκίνητες και πολλές φορές μιζαδόρικες διαδικασίες του, παρά τις συνεχείς θετικές δηλώσεις των υπευθύνων, δεν έχει ακόμη προχωρήσει στην μαζική εφαρμογή των test αντισωμάτων, πλην των εργαζομένων στις δομές υγείας των 7 υγειονομικών περιφερειών.

Τα τεστ αντισωμάτων IgG και IgM, είναι μια αξιόπιστη λύση. Γι’ αυτό και, τελικώς, η κοινωνία και οι ανάγκες της οικονομίας θα τα επιβάλλουν σύντομα στα υποχρεωτικά υγειονομικά πρωτόκολλα που σήμερα περιορίζονται στην αμφιλεγόμενη χρήση μάσκας και αντισηπτικών.