Μικρές πράξεις μεγάλης αξίας ομορφαίνουν το Ναύπλιον

145

Η ανάθεση της Προεδρίας του ΔΟΠΠΑΤ στην αντιδήμαρχο Μαρία Ράλλη αποδεικνύεται, μέχρι στιγμής, πως ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος. Ευγενική, ενωτική, δραστήρια και αποφασιστική, κατάφερε να εμφανίσει ένα άλλο πρόσωπο στον πιο κρίσιμο Οργανισμό του Δήμου.

Ο ΔΟΠΠΑΤ, δείχνει να καλλιεργεί την αντίληψη της Ομαδικής λειτουργίας, σε όλες του σχεδόν τις δράσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ομάδα Περιβαλλοντικής Δράσης που έχει δημιουργήσει και που με τις επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις της, κέρδισε τον χαρακτηρισμό της «Ευχάριστης έκπληξης».

Η Ομάδα Περιβαλλοντικής Δράσης έχει να επιδείξει στοχευμένες παρεμβάσεις Περιβαλλοντικού χαρακτήρα που όμως αφήνουν ένα εμφανές αποτύπωμα. Ένα αποτύπωμα ελπίδας για τον πολύπαθο Εθελοντισμό και Περιβαλλοντικής συνείδησης για το κακομεταχειριζόμενο από τους επισκέπτες (και πολλές φορές από τους κατοίκους) Ναύπλιον.

Αφορμή για το εγκωμιαστικό αυτό σχόλιο, που όμως ανταποκρίνεται πέρα για πέρα στην αλήθεια, ήταν η πρόσφατη εξόρμηση καθαρισμού της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού του Ναυπλίου. Περίπου 15 γυναίκες και άνδρες, υπό την καθοδήγηση της Προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ Μαρίας Ράλλη και με την συμμετοχή ομάδας στελεχών του Λιμενικού, “έγλυψαν” κυριολεκτικά την μεγάλη έκταση, από τις Δημοτικές τουαλέτες μέχρι το τέλος της προβλήτας, αλλάζοντας την όψη του λιμανιού από πλευράς καθαριότητας.

Περισσότερες από 20 μεγάλες σακούλες γέμισαν με ανθρωπογενή σκουπίδια κάθε είδους, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι απαιτείται άλλος σχεδιασμός στην καθαριότητα του λιμανιού και βέβαια την μεγάλη αλήθεια ότι οι Ναυπλιώτες (ή έστω κάποιοι από όλους) είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να συνεισφέρουν χρόνο και κόπο υπέρ της πόλης τους, αρκεί να τους ζητηθεί με τον σωστό τρόπο.

Π.Ι.Δ.