ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ- Απόπειρα απαγωγής ανηλίκου. (Συνελήφθησαν οι δράστες)

4762

Απόπειρα απαγωγής ανηλίκου έγινε χθες 25 Ιουνίου 2020, τις απογευματινές ώρες (γύρω στις 19:30), στο Πύργο Ηλείας.

Ο ανήλικος ετών 14, πήγαινε με τα πόδια στο Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών για μάθημα. Ένα van μαύρου χρώματος τον πλησίασε και τον ρωτούσε δήθεν πληροφορίες για ένα δρόμο. Ο μαθητής αφού δήλωσε ότι δεν ήξερε συνέχισε προς το φροντιστήριο του. Ο οδηγός τον κάλεσε να μπει μέσα και ο μαθητής επιτάχυνε το βήμα του. Τότε έγινε προσπάθεια από τον συνοδηγό, που είχε σταματήσει το αυτοκίνητο, να πάρει το παιδί βίαια μέσα στο αμάξι. Ο μαθητής έτρεξε γρήγορα στο φροντιστήριο που ήταν κοντά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό επιβεβαίωσε και η ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη μεγάλη διάρκεια αυτού του γεγονότος. Ήταν κρίσιμη δε η κατάθεσή της για την εγκυρότητα της κατάθεσης του παιδιού, το οποίο περιέγραψε λεπτομερώς το δράστη.

Η άμεση κινητοποίηση της Ασφάλειας Πύργου, που διακρίνεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια για τις επιτυχίες της, είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί σχετικά γρήγορα το μαύρο van και να συλληφθεί ο οδηγός, γύρω στα 15 χιλιόμετρα από τον Πύργο, μαζί με το συνοδηγό του ίδιας Εθνικότητας.

Ήδη αυτή τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ οι ύποπτοι βρίσκονται στον ανακριτή και διερευνάται εάν έδρασαν μεμονωμένα ή εάν είναι μέλος μεγαλύτερου κυκλώματος που εκμεταλλεύεται  και εμπορεύεται ανήλικους.

Οι δράστες είναι αλλοδαποί νομίμως ευρισκόμενοι εντός Ελλάδας!!!