Ο Δήμαρχος που τόλμησε να πει όσα δείλιασαν να πουν ο Πρωθυπουργός και η Προεδρίνα της Δημοκρατίας

124
Τάκης Αντωνακόπουλος. Δήμαρχος Πύργου.

Το Μήνυμα του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.  Ήταν μια παρηγορία ψυχής, μετά την ανάγνωση των άθλιων και “υποτακτικής νοοτροπίας” μηνυμάτων της Προέδρου της Δημοκρατίας (επιλογή Μητσοτάκη) και του Πρωθυπουργού (επιλογή μιας μερίδας ψηφοφόρων και παραγόντων).  Ήταν ένα ξέπλυμα για όσους αυτοδιοικητικούς παράγοντες έκριναν πως η διατήρηση της μνήμης της Γενοκτονίας ενός λαμπρού τμήματος της Ελληνικής Φυλής από τους Τούρκους (και όχι μόνον), με σχεδιασμό και εντολή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, δεν εμπίπτει στα καθήκοντά τους και στα θέλω των κοινωνιών που τους έχουν ψηφίσει.

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει καταγραφεί ως μέρος μιας προαποφασισμένης εθνοκάθαρσης από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές, εναντίον όλων των αυτοχθόνων χριστιανικών πληθυσμών», σημειώνει ο Δήμαρχος Πύργου, δείχνοντας το θάρρος που δεν επέδειξαν ο Κυρ. Μητσοτάκης και η υπέρμαχος των ΛΟΚΤ Πρόεδρος που μας επέβαλε.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει καταγραφεί στις μνήμες όλων όσοι τη βίωσαν, αλλά και όλων όσοι έχουν κάνει στόχο ζωής να μην την ξεχνούν, ως μέρος μιας προαποφασισμένης εθνοκάθαρσης από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές, εναντίον όλων των αυτοχθόνων χριστιανικών πληθυσμών.

 Σήμερα τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, που χάθηκαν πριν από έναν αιώνα, τους χιλιάδες ξεριζωμένων που πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς και καταρρακωμένο ένα λαμπρό ελληνορθόδοξο πολιτισμό τριών χιλιετιών. Αυτόν ακριβώς που ήθελε να ξεριζώσει η γειτονική χώρα.

Ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορεί να αποδοθεί στους 353.000 σφαγιασθέντες Ποντίους είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την μνήμη τους.  Να διατηρήσουμε άσβεστη τη φλόγα και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Αφού μόνο μέσα από την αποδοχή της ιστορικής αλήθειας μπορεί να υπάρξει ειλικρινής συνεργασία ανάμεσα στους λαούς».