Απαγορεύθηκε η Θεία Κοινωνία στους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Γερμανίας, μετά την χαλάρωση των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας COVID-19

101
Δεν σεβάσθηκαν ούτε το Άχραντο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας

Η απόφαση απαγόρευσης της Θείας Κοινωνίας, στους Ορθόδοξους Χριστιανούς, προέκυψε από την άτεγκτη άρνηση της Γερμανικής κυβέρνησης να επιτραπεί η χρήση της μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας με την λαβίδα που χρησιμοποιούν οι ιερείς.

Η τοποθέτηση του Μητροπολίτου Γερμανίας υπήρξε εξ ίσου απόλυτη και η άρνηση αποδοχής της χρήσης πλαστικών κουταλιών μιας χρήσης οδήγησε σε αδιέξοδο.

Έτσι, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κάτοικοι της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα μπορούν μεν να εκκλησιάζονται αλλά δεν θα μπορούν να μετέχουν του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας. Εξαιρούνται μόνον οι ιερείς των Ναών και παραμένει αδιευκρίνιστο αν οι ιερείς θα έχουν δικαίωμα να μεταλαμβάνουν τους ετοιμοθάνατους που θα το ζητούν.

Ο Ήρωας του αντιαποικιοκρατικού και Εθνοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Ευαγόρας Παλληκαρίδης, λίγα λεπτά πριν οδηγηθεί στην κρεμάλα μετάλαβε των Αχράντων Μυστηρίων…

Την απαγόρευση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος λέγοντας «είναι το πιο θλιβερό καί όδυνηρό μέτρο πού άναγκάστηκα ποτέ νά λάβω στήν σαραντάχρονη έκκλησιαστική διακονία μου ώς Μητροπολίτης Γερμανίας».

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ