Στη Μεγαλόπολη ο υφυπουργός Ενέργειας Γ. Θωμάς μαζί με  τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για την μεταλιγνιτική εποχή

122

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μαζί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά, βρέθηκαν στο κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

ο Υπουργός Γεράσιμος Θωμάς

Ο υπουργός είχε συνομιλία με συνδικαλιστές άκουσε τις απόψεις τους και είδε την μονάδα της ΔΕΗ, κάνοντας παράλληλα και άλλες επαφές στη Μεγαλόπολη.

 

Ο κ.Νίκας συνομιλεί με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Ο κ. Νίκας είπε: «Όπως ούτε προεκλογικά χάιδεψα αυτιά, ούτε και τώρα θα πω ψέματα ή θα παραπλανήσω, τόσο τους εργαζόμενους στο Λιγνιτικό Κέντρο όσο και τους φορείς της Μεγαλόπολης».

Επίσης τόνισε ότι: «ότι οι ποσότητες του λιγνίτη είναι πεπερασμένες , οι λύσεις που θα δρομολογηθούν για την μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη – θα αντιμετωπίζουν πολλά από τα ενδεχόμενα προβλήματα. Ο Δήμος Μεγαλόπολης θα έχει καθοριστικό λόγο. Οφείλονται περίπου  26 εκ. ευρώ από τη ΔΕΗ (το λιγνιτόσημο), που θα αποδοθούν, ενώ αναμένεται επίσης να δοθούν επιπλέον 6 εκ. ευρώ για τους ρύπους και μέρος από τα 3 εκ. ευρώ που αφορούν το τέλος εξόρυξης λιγνίτη».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:00 μ.μ, δόθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ο κ. Νίκας και ο κ. Κασαπίδης (περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας), θα είναι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί για την εκπόνηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή των περιοχών του Δήμου Μεγαλόπολης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.