Σήμερα οι Λέσβος-Χίος-Σάμος κάλεσαν S.O.S

259

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου και του Περιφερειάρχη (εκλεγμένου με τη Ν.Δ.) Κώστα Μουτζούρη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα 22 Ιανουαρίου 2020 ταυτόχρονα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό. Έγιναν τεράστιες πορείες οι οποίες έδειξαν αδιαμφισβήτητα ότι η πλειοψηφία των κατοίκων είναι σε απόγνωση για τη θλιβερή καθημερινότητα που βιώνουν.

«Θέλουμε πίσω τη ζωή μας, θέλουμε πίσω τα νησιά μας» ήταν το κεντρικό σύνθημα των συγκεντρώσεων.

Ειρηνικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, όπου έχει κηρυχθεί γενική απεργία.

 

 

Με αποφάσεις των δήμων και των φορέων τους οι κάτοικοι αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων κλειστών κέντρων κράτησης, ζητείται ο άμεσος απεγκλωβισμός των αιτούντων άσυλο, ο έλεγχος των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, η φύλαξη των συνόρων και η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και των δομών υγείας και ασφάλειας.

Η συμμετοχή είναι καθολική και το μήνυμα που θέλουν να σταλεί στα κέντρα εξουσίας είναι ότι πλέον τα νησιά δεν αντέχουν άλλο.

Ο Περ/χης Β.Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο facebook του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, με την οποία καλεί όλους τους Βορειοαιγαιοπελαγιτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την μεταναστευτική κρίση.

«Όλοι οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά κι εγγόνια μας, στις νήσους μας, στην Ελλάδα μας να είμαστε παρόντες στις  ανοιχτές συγκεντρώσεις στις 12:00 στη Μυτιλήνη, την Χίο, το Βαθύ Σάμου. Να βροντοφωνάξουμε: Δεν πάει άλλο! Αρκετά υπομείναμε! Να ακουστούμε από την Κυβέρνηση, τους συνέλληνες, την Ευρώπη. Η Κοιτίδα Ελληνισμού και πολιτισμού πρέπει να ακουστεί! Όλοι μαζί! Όλοι χρειάζονται».

Επίσης έχει προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, κάθοδος στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών αιρετών.

Ο εκλεγμένος της τοπικής κοινότητας Μυτιλήνης Νίκος Παπαγιάννης

Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα που έδωσε ο αιρετός Νίκος Παπαγιάννης, μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό στο fb από το οποίο αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση του.

«Λοιπόν να πω κι εγώ ” Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ” όπως με αποκαλούν οι ΜΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ του νησιού δύο λόγια για το αυριανό συλλαλητήριο για το λαθρομεταναστευτικο στα νησιά μας! Πρώτη φορά πλέον γίνεται κάτι οργανωμένο ,κάτω από την αιγίδα της περιφέρειας και του περιφερειάρχη Κον Μουτζούρη ! Τόσα χρόνια υπήρχαν φωνές διαμαρτυρίας αλλά πάντα το “αριστερό παρακράτος” του νησιού μας μαζί με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους ” έκανε το παν για να τα μηδενίσει Πρώτα στοχοποίησαν την “Πατριωτική κίνηση Μυτιλήνης” και τα μέλη της ,μετά τους “Ελεύθερους
Πολίτες” ο κόσμος όμως είχε αρχίσει να καταλαβαίνει τι γίνεται με αποτέλεσμα οι ελεύθεροι πολίτες να βγουν δεύτερη παράταξη στην κοινότητα Μυτιλήνης με πάνω από 3000 ψήφους! Όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες άτομα στοχοποιηθηκαν δεκάδες άτομα οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη αλλά δεν κάναμε πίσω γιατί αγαπάμε τον τόπο μας και ενδιαφερόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας. Αύριο πρέπει ΌΛΟΙ να στηρίξουμε το συλλαλητήριο και τον περιφερειάρχη Κον Μουτζούρη Αύριο πρέπει η προκυμαία Μυτιλήνης να γεμίσει γαλανόλευκες σημαίες κι μόνο εδώ αλλά και στην Χίο και στην Σάμο ΑΎΡΙΟ ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ! Δεν θ αφήσουμε κανένα αριστερό παρακράτος να μπει εμπόδιο στο μέλλον των νησιών μας και των παιδιών μας»