Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες του Δήμου Κορινθίων

77

Η κοινή δράση του Δήμου Κορινθίων, της Π.Ε. Κορινθίας και του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας για την δωρεάν προληπτική εξέταση, του γυναικείου πληθυσμού του Δήμου Κορινθίων, έχει σαν σκοπό την δημιουργία μιας προληπτικής ασπίδας προστασίας χάρις στην έγκαιρη διάγνωση ενός πιθανού καρκίνου του μαστού ή του τραχήλου της μήτρας.

Φωτογραφία από την σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασ. Νανόπουλος και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ελληνικής Ογκολογίας κ.Χρονάς στο κτίριο της Π.Ε Κορινθίας, παρουσία των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Τάσου Γκιολή, Αθηνάς Κόρκα, και Χάρη Βυτινιώτη.

Η πρωτοβουλία αξιοποιεί το πρόγραμμα  πληθυσμιακού ελέγχου, «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» και αναφέρεται στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Κορινθίων.

Οι εξετάσεις «τεστ ΠΑΠ» και «μαστογραφίας» παρέχονται, εντελώς δωρεάν, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται, από την σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία βρίσκεται σταθμευμένη στην πόλη της Κορίνθου, στην Πλατεία Φλοίσβου, πίσω από το Πανεπιστήμιο.

Στόχος της προσπάθειας είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν τις ώρες  09:00π.μ – 14:00μ.μ στα τηλέφωνα 27413.60601-02 και 27413.62112-13 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Τις μαστογραφίες και τα λαμβανόμενα επιχρίσματα διαγιγνώσκουν έμπειροι ιατροί ακτινολόγοι και κυτταρολόγοι. Στις μαστογραφίες γίνεται διάγνωση χωριστά από δύο ακτινολόγους και εάν υπάρχει διάσταση απόψεων παραπέμπονται σε επιτροπή ιατρών για περαιτέρω έλεγχο. Οι γυναίκες ενημερώνονται ταχυδρομικώς για τα αποτελέσματα των εξετάσεων με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση. Σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στον Δήμο Κορινθίων, και μετά από αιτήματα των υπολοίπων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, τα οποία ήδη έχουν συγκεντρωθεί και έχουν γίνει αποδεκτά από το Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, η μονάδα θα μεταβεί σε επόμενο Δήμο ούτως ώστε σταδιακά να ολοκληρωθεί ο πληθυσμιακός έλεγχος ολοκλήρου του γυναικείου πληθυσμού της Π.Ε. Κορινθίας.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, με μόνιμο χορηγό το «Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο», πραγματοποιεί προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας με δωρεάν εξετάσεις του γυναικείου πληθυσμού Δήμων και Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας. Τα προγράμματα αυτά, πραγματοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο από το 1989.