Χρειάσθηκαν 5 συλλήψεις, 2 αυτόφωρα και μία μήνυση κατά της Περιφέρειας για να επικρατήσει η κοινή λογική στην επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών

184

Δεν γνωρίζω αν ήταν αρμοδιότητα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου ή αν οι υπηρεσίες της Τρίπολης έκαναν το θαύμα τους αλλά, και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Πράσινου σημείου και η καθυστέρηση ανάκλησης της ανάκλησης, δεν έχουν λογική.

Δεν μπορεί ένας Δήμος (και μάλιστα τουριστικός σαν την Ερμιονίδα) να καταδικάζεται σε ποινή Χριστουγεννιάτικου στολισμού με σάκους σκουπιδιών επειδή η προηγούμενη Δημοτική αρχή δεν είχε κάνει το διαδικαστικό χρέος της.

Η στοιχειώδης λογική λέει πως θα έπρεπε να δοθεί μια ακόμη παράταση στη νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή για να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες ή αν αυτό δεν ήταν νομικά επιτρεπτό να επισπευσθούν οι διαδικασίες καθορισμού προσωρινού χώρου μεταφόρτωσης των απορριμμάτων.

Αν ο Χωρικός αντιπεριφερειάρχης δεν βελτιώσει τους χρόνους παρέμβασης (που υποθέτω ότι έχει κάνει) και αν οι υπηρεσίες δεν προσαρμοσθούν στους ρυθμούς που ζητά ο Παναγιώτης Νίκας, τότε σίγουρα κάποια άλλου είδους μέτρα θα πρέπει να παρθούν.

Διαβάστε πως περιγράφει τα καλά, για την Ερμιονίδα νέα, της έναρξης συλλογής σκουπιδιών από τους δρόμους, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Λάμπρου με ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του facebook.

Τάσος Λάμπρου

“Καλημέρα σε όλους τους φίλους του διαδικτύου, τελικά η θέση μας να κηρυχθεί ο Δήμος Ερμιονίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έγινε Πραγματικότητα. Η περιφέρεια Πελοποννήσου προχώρησε σε αυτό το μέτρο καθώς επίσης ανακάλεσε την απόφαση της σχετικά με το κλείσιμο του πράσινου σημείου στο Κρανίδι. ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Άξιζε αυτή η περιπέτεια που περάσαμε τις τελευταίες ημέρες εάν υπήρχε από την αρχή κοινή λογική και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ερμιονίδας.!!! Καλή δύναμη στους εργαζόμενους του Δήμου μας που θα αναλάβουν την βαρύ φορτίο της αποκομιδής των απορριμμάτων . Αυτό δεν αναιρεί ότι απαιτείται να υλοποιηθεί ένας ευρύτερος σχεδιασμός ο Δήμος μας να προχωρήσει σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και να αποκτήσει τα κατάλληλα μέσα τόσο για την προσωρινή διαχείριση όσο και την μόνιμη ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων σύμφωνα με το περιφερειακό σχεδιασμό και τις υπουργικές αποφάσεις. . Τώρα έρχονται τα δύσκολα ,για να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα της Διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλαιπωρεί τον Τόπο μας εδώ και δέκα χρόνια”.