Κόρινθος Νεμέα και Άργος ενώνουν τις δυνάμεις τους και προωθούν την ανάπτυξη και την Ιστορική μνήμη

170
Νανόπουλος (Δήμαρχος Κορινθίων), Καμπόσος (Δήμαρχος Άργους Μυκηνών),, Φρούσιος (Δήμαρχος Νεμέας)

Η ανάδειξη και προβολή της αρχαίας Τενέας προωθείται από τον Δήμο Κορινθίων, με την απόφαση συμμετοχής του στο «Urban Innovative Actions», από κοινού, με τους Δήμους Νεμέας και Άργους Μυκηνών.

Την συμμετοχή του Δήμου Κορινθίων στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Urban Innovative Actions» υπερψήφισε το Δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων μετά από πρόταση του Δημάρχου, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019. Όπως είπε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στην εισήγησή του, «Ο Δήμος μετέχει με την Τενέα, στοχεύει ωστόσο στην διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος και στα πλαίσια της αναθεώρησης των μελετών και του προϋπολογισμού να εντάξει και άλλες περιοχές. Τα οφέλη είναι σημαντικά αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, θεματικές και πολιτιστικές διαδρομές, δημιουργία θεματικών πάρκων και ψηφιακών μουσείων».

Το πρόγραμμα «Urban Innovative Actions» απευθύνεται και ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες, όλων  ηλικιών, κάθε μορφωτικού επιπέδου, από όλο τον κόσμο και τις μεγάλες τουριστικές αγορές να εμβαθύνουν στην γνώση του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού μέσα από βιωματική αφήγηση και ξενάγηση προσαρμοσμένη στην γλώσσα και το επίπεδο εκπαίδευσης του κάθε επισκέπτη.

Επιπλέον, μπορεί να προσφέρει στους δυνητικούς επισκέπτες ιδέες και έμπνευση και εξειδικευμένα ενημερωτικά εργαλεία για την  πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Τενέας και των δήμων Νεμέας και Άργους –Μυκηνών.

Αντικείμενο της πρότασης είναι  η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και υποδομών για την ανάπτυξη θεματικών πολιτιστικών και ταξιδιωτικών διαδρομών με επίκεντρο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα, μνημεία και χώρους της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Τενέας και των Δήμων Άργους- Μυκηνών και Νεμέας.