Όχι στην εγκατάσταση μεταναστών από τον Δήμο Σπάρτης

187

Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ Σπάρτης με αποκλειστικό θέμα το ζήτημα των μεταναστών, έγινε στις 7 Νοεμβρίου 2019 ημέρα Πέμπτη, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής αρχής.

Το θέμα που σε όλη την Ελλάδα, έχει προκαλέσει πλήθος αρνητικών αντιδράσεων, είναι κυρίαρχο θέμα και στην κοινωνία της Σπάρτης.

Τη συνεδρίαση, όπως είναι φυσικό, τη παρακολούθησαν και πλήθος κόσμου οι οποίοι ήταν πολλές φορές ενεργοί και συμμετείχαν στο διάλογο ή αντιδρούσαν σε αυτά που άκουγαν από μερικούς αιρετούς.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ.Πέτρος Δούκας

Ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας αφού επιχειρηματολόγησε κατέληξε στο ότι: «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με την -έστω προσωρινή- εγκατάσταση προσφύγων ή παράνομων μεταναστών! Τέτοιες εγκαταστάσεις -έστω προσωρινές- προκαλούν μεγάλη αναστάτωση και τριβές στις τοπικές κοινωνίες και διαταράσσουν βάναυσα τη ζωή των κατοίκων και τις κοινωνικές ισορροπίες! Τα άτομα που έχουν εισέλθει στη χώρα μας διαφέρουν κατά πολύ από εμάς σε συμπεριφορές, σε ήθη, σε έθιμα, σε θρησκεία, σε αντιλήψεις και σε νοοτροπίες”!

Όλη την δήλωση του κ. Δούκα μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ο κ.Σταύρος Αργειτάκος

Αντίθετος ήταν και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Αργειτάκος, ο οποίος είπε  «δεν υπάρχουν υποδομές, θα δημιουργηθούν προβλήματα στο νοσοκομείο και αλλού. Όποια απόφαση και να λάβουμε, στόχος είναι η κοινωνία να παραμείνει ενωμένη».

 

Ο τέως δήμαρχος και  επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ευ. Βαλιώτης τοποθετήθηκε ως εξής: «ωριμάζει η κοινωνία. Το 2016, όταν είχε τεθεί ανάλογο ζήτημα για μεταφορά μεταναστών, μας είχαν απειλήσει (σσ ως δημοτική αρχή) για εσχάτη προδοσία. Τώρα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πρόκειται για εθνικό θέμα, το οποίο δεν έχει συζητήσει η Πολιτεία με τις τοπικές κοινωνίες. Αν ήθελαν οι κυβερνήσεις, θα είχαν βρει λύση. Όσοι αλλοδαποί δεν τηρούν τις προϋποθέσεις, πρέπει να επιστρέφουν στις χώρες τους, περίπου 3-4 χιλιάδες αλλοδαποί βρίσκονται ήδη στη Λακωνία και χρησιμοποιούνται για δύσκολες δουλειές. Δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα, όπως πετροβολισμός λεωφορείων, που υπήρξαν αλλού. Δεν είναι αυτή η σπαρτιατική κοινωνία».

Ο Αλέκος Βουνάσης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είπε ότι «καταδικάζουμε τις πολιτικές που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση. Όλοι αυτοί που έρχονται στη χώρα μας πρέπει να ζήσουν ανθρώπινα. Δεν θέλω έναν φασίζων λαό. Η φιλοξενία είναι Πολιτισμός».

Ο Γεώργιος Δημακόγιαννης

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να δούμε την άποψη που εξέφρασε ο Γεώργιος  Δημακόγιαννης, αιρετός στο Δήμο Ανατολικής Μάνης –εκδότης-συγγραφέας-δημοσιογράφος και ενεργός πολίτης, στη προσωπική του σελίδα στο fb.  

«ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ, ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΜΑΝΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ,
Α-Π-Ε-Λ-Α-Σ-Η ΤΩΡΑ!
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ …ΧΩΡΟΣ,
ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ HOT SPOT
Δεν ξέρω γιατί αλλά ακούγοντας αρκετές τοποθετήσεις συμπατριωτών μας στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης χθες Πέμπτη βράδυ(*), στριφογύριζαν στο μυαλό μου οι εφιαλτικοί στίχοι από τα παλιά τού Γένους μας: “…γιατί ‘ναι θέλημα Θεού η Πόλις να τουρκέψει…”, καθώς έντρομος διαπίστωνα ότι ο ολέθριος αυτοκτονικός εθνομηδενισμός και το σαράκι του ψευδοανθρωπισμού τής παγκοσμιοποίησης δεν έχει προσβάλλει μόνο τους εκπροσώπους της Αριστεράς στην Ελλάδα…
ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!
…Έτσι θα γίνει και τώρα!
——————————————————
(*) η ένταση στο Δ.Σ. Σπάρτης είναι ο αντικατοπτρισμός τής έντασης του προβληματισμού και τού προβλήματος που διαπερνάει πλέον το σύνολο τής κοινωνίας μας και οι ηγήτορες -τοπικοί ή κεντρικοί- οφείλουν, ΚΑΙ για το δικό τους καλό, να το αντιληφθούν και να πράξουν τα δέοντα… »