Σκέψεις για μεταφορά της  Εφορίας στο ΚΕΜΧ, εντός του 2020

74
Το κτήριο της ΔΟΥ Ναυπλίου.

Οι ανακοινώσεις για αξιοποίηση τμημάτων του ΚΕΜΧ, με σκοπό την στέγαση υπηρεσιών της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Ναυπλιέων, είναι ελλιπείς. Θα έπρεπε να συνοδεύονται από την διαβεβαίωση ότι θα μεταφερθούν στον χώρο αυτό και “οι ορφανές” υπηρεσίες της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Για παράδειγμα, η Εφορία του Ναυπλίου. Μπορεί και πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως και η ευκαιρία είναι μοναδική.  Η στάθμευση (των συναλλασσόμενων και των υπαλλήλων), στην περιοχή είναι ήδη προβληματική. Οι συνθήκες θα χειροτερέψουν καθώς σε λίγους μήνες θα έχει κατασκευαστεί ο κυκλικός κόμβος που, μοιραία, θα δημιουργήσει πρόσθετο κυκλοφοριακό φορτίο στην περιοχή.

Και όλα αυτά, βεβαίως, χωρίς να σκεφτούμε τους υπαλλήλους της εφορίας που ζουν και εργάζονται σε ένα περιβάλλον το οποίο θυμίζει συνθήκες δεκαετίας 1950.

Αν, επί πλέον μελετηθεί σωστά η χωροταξία των εγκαταστάσεων και η Περιφέρεια με το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτήσει “αρχοντικά” τις αναγκαίες αναμορφώσεις, θα μπορούσε να λυθεί και ο Γόρδιος Δεσμός της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όχι μόνον.