Εθνική Πρωτοβουλία υπέρ του Ελληνισμού, από τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας

83

«Πανελλήνια επιτροπή για την διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα». Άλλη μια σοβαρή είδηση που αφορά την συνεχή διεκδίκηση των κλεμμένων αρχαιοτήτων μας, έρχεται από τις σελίδες πολιτισμού του έγκυρου sait https://www.skalistiri.news/.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών:

Η Νίκη της Σαμοθράκης. Μουσείο Λούβρου

«σε εκτέλεση της απόφασης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και αναγνωρίζοντας τον εθνικό χαρακτήρα της προσπάθειας και την ανάγκη ευρύτερης δυνατής εκπροσώπησης και συμμετοχής, απεστάλη πρόσκληση για τον ορισμό εκπροσώπων σε 58 φορείς της χώρας, μεταξύ των οποίων Πανεπιστήμια, ΝΠΔΔ σωματειακής μορφής, τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και επιστημονικοί φορείς. Θα συγκροτηθεί επίσης Εκτελεστικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει την ευθύνη συντονισμού του έργου της επιτροπής και εκτέλεσης των αποφάσεών της και ομάδα ειδικών νομικών, για την παροχή νομικής κάλυψης σε σχέση με την διεκδίκηση των γλυπτών».

ΠΗΓΗ:ΕΔΩ

Σχόλιο Ακρομόλιο: Ας ευχηθούμε να ευοδωθούν οι προσπάθειες και όλοι  πρέπει να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτή τη κατεύθυνση. Ας μην μένουμε αδρανείς. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι που ο κάθε πολίτης μπορεί να εκφραστεί, να διαμαρτυρηθεί, να στηρίξει με λόγια ή πράξεις, ειδικά σήμερα που η τεχνολογία βοηθά να είμαστε όλοι σε αυτό το πλανήτη μια “παρέα”.

Αφροδίτη της Μήλου. Μουσείο Λούβρου

Ας ξεχνάμε τους μεγάλους αγώνες που έδωσε η συμπολίτης μας, νομικός Μελίνα Τσιλιμίγκρα, επί μια διετία το 2014, προς αυτή την κατεύθυνση. Η καμπάνια, είχε σκοπό να ενώσει όλους, για την επαναφορά όλων των αρχαιοτήτων που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη στην πατρίδα τους την Ελλάδα.

Επίσης θυμηθείτε, το πρόσφατο παράδειγμα, ενός Έλληνα Ναυπλιώτη, του Κώστα Δημούλη: https://akromolio.gr/2019/11/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b1/