Ιχνηλάτηση του παρελθόντος. Είναι ένας σωστός τρόπος για να χτίσουμε οικουμενικούς νέους Έλληνες

85

Χτες ολοκληρώθηκε “τυπικά” η φετινή ανασκαφική περίοδος στο Χιλιομόδι που προσέθεσε νέα στοιχεία για την Αρχαία Τενέα. Από εδώ και πέρα ξεκινά η αποτίμηση, η αποτύπωση και η συγγραφή για τους αρχαιολόγους.

Για όλους εμάς που και φέτος σταθήκαμε με τις ελάχιστες δυνάμεις μας αρωγοί στο υπέροχο ταξίδι του Tenea Prjct μέσω του Σωματείου “Φίλοι Αρχαίας Τενέας”, ήταν ευλογία και μοναδική ευκαιρία να πάρουμε εμπειρίες. Φέτος νέα πρόσωπα πλησίασαν την προσπάθεια, έδωσαν πληροφορίες, βίωσαν τη χαρά της ανασκαφής. Και φέτος δόθηκε ακόμα περισσότερο βάρος στα παιδιά.

Ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος που οι δύο επικεφαλής αρχαιολόγοι, η κα Κορκα Ελενα και η κα Παρασκευή Ευαγγέλογλου, αλλά και όλα τα μέλη της ανασκαφικής ομάδας “αγκάλιασαν” τα παιδιά σε κάθε επίσκεψή τους. Η επαφή με το χώμα, η ανακάλυψη ενός θραύσματος κάποιου αγγείου φώτισε τα πρόσωπά τους. Του χρόνου λοιπόν εύχομαι όλα να είναι ακόμα καλύτερα. Και να πάτε τα παιδιά σας. Να βιώσουν την ιχνηλάτηση του παρελθόντος. Είναι ο μόνος σωστός τρόπος να χτίσουμε οικουμενικούς νέους Έλληνες. Έτσι, όχι φουσκώνοντας τα παιδιά με μίσος, φοβίες και ζούγκλα [ photo credit Thimios Tsarmpos | eKorinthos.gr ]. https://ekorinthos.gr/anaskafes-tenea-oloklirosi/

 (Αναδημοσίευση από το facebook του Vasileios Balafas )