Καλώς ήλθε ο Ιούλιος…

102
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

Ιούλιος, μήνας διακοπών. Αν και αποδείχτηκε ότι μερικές φορές μπορεί να γίνει μήνας μαρτυρίου, αν θυμηθούμε την περσινή τραγωδία με τις πυρκαγιές στο Μάτι. Πολλοί συνάνθρωποί μας, δεν θα ξανακάνουν ποτέ διακοπές.

Ελπίζω αυτός ο Ιούλιος, πέρα από το γεγονός της πολιτικής φόρτισης και έντασης, λόγω επικείμενων εκλογών, να μην μας κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.

1η Ιουλίου, ξημέρωμα, 05.06 με την παλιά ώρα, ή 06.06 με τη θερινή ώρα. Είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, και σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη έκλειψη, ολική Ηλίου, της 2ας Ιουλίου. Ανατέλλει το ζώδιο του Καρκίνου (ωροσκόπος) και μεσουρανεί το ζώδιο των Ιχθύων. Οι κυβερνήτες τους αντίστοιχα Σελήνη και Δίας, βρίσκονται σε αντίθεση. Κακό αυτό. Λαός και εξουσία……στα μαχαίρια. Άγριες διαθέσεις έχει ο λαός. Κι ας μην το δείχνει πάντα με πράξεις, αλλά μόνο με λόγια.

Κοντά στον ωροσκόπο βρίσκονται δυο σημαντικά αστέρια, ο Alhena και ο Fufud. Του αστερισμού των Διδύμων το πρώτο αστέρι, και του αστερισμού του Μεγάλου Κυνός το δεύτερο.

Ο αστερισμός των Διδύμων  εκπροσωπεί τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη, τους δίδυμους γιους του Διός και της Λήδας, ή κατ’ άλλους, τον Απόλλωνα και τον Ηρακλή. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, αυτό το αστέρι, ο Alhena, προκαλεί φασαρίες και ταπείνωση, αρρώστιες, απώλεια περιουσίας, τραυματισμούς στα πόδια. Αν όμως αυτός ο αστερισμός θέλει, μπορεί να ηρεμήσει το ταραγμένο κλίμα, μέσω της μουσικής και των καλών τεχνών.

Το άλλο αστέρι, ο Furud, του Μεγάλου Κυνός,  συνδέεται με εκείνο τον μυθικό σκύλο, που είχε στείλει ο Δίας, να φρουρεί την Ευρώπη, όταν την είχε απαγάγει και την είχε εγκαταστήσει στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα αστέρι που δίνει καλές ιδιότητες, δίνει ευσπλαχνία και καλή, πιστή καρδιά, όταν προδοθεί όμως, ξεσηκώνει θύελλες από οργή, και αποκτά επικίνδυνα πάθη.

Θέλω να υπενθυμίσω, πως ο Ωροσκόπος αφορά το λαό, στην πολιτική αστρολογία, συνεπώς, οι ιδιότητες αυτών των δύο αστέρων, αποδίδονται στο λαό μας.

Στο Μεσουράνημα, το αστέρι Homam, του αστερισμού του Πήγασου. Και ποιος δεν γνωρίζει τον Πήγασο, το φτερωτό άλογο, που γεννήθηκε από το αίμα της Μέδουσας, όταν την αποκεφάλισε ο Περσέας!!! Ο αστερισμός του Πήγασου φέρνει φιλοδοξία, ματαιοδοξία, εφευρετικότητα, ενθουσιασμό, πείσμα και λανθασμένη κρίση. Σχετίζεται με γεγονότα που αφορούν τη ναυσιπλοΐα και τις καιρικές μεταβολές. Στο Μεσαίωνα πίστευαν ότι εκπροσωπούσε διεφθαρμένα άτομα………Υπενθυμίζω ότι το Μεσουράνημα είναι η ακμή του οίκου της κάθε είδους εξουσίας. Συνεπώς, ότι βρίσκεται κοντά στο Μεσουράνημα, αφορά…..την εξουσία.

Αν σκεφτούμε ότι πάνω στο Μεσουράνημα βρισκόταν και ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, θα καταλάβουμε πως όλα τα ανωτέρω, συνδέονται με τη θάλασσα, τα πετρέλαια, τα ναυάγια, και την παραπλάνηση, ή την απόκρυψη στοιχείων.

Δύσκολος μήνας κι ο φετινός Ιούλιος. Δύσκολες συνθήκες για να στεριώσει μια κυβέρνηση, και να ηρεμήσει η Ελλάδα. Τίποτα δεν μπορεί να προαχθεί και τίποτα δεν μπορεί να εξελιχθεί, όταν στηρίζεται στην εξαπάτηση, τον εκφοβισμό, το ψέμα, την απληστία και την ματαιοδοξία. Στην Ελλάδα όλα είναι κατευθυνόμενα με εντολές άνωθεν και έξωθεν, και η αλήθεια επιμελώς κρυμμένη. Η πικρή γεύση της απογοήτευσης θα αντικαταστήσει σύντομα τη χαρά της αναμενόμενης αλλαγής πορείας. Μια αλλαγή που θα αργήσει πολύ να έρθει.