Το magazino 2+1 του argolidatv με ειδήσεις και σχόλια οικονομικού, πολιτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Ντοκουμέντο υποδοχής του Διγενή από Κληρίδη

336

Με ενδιαφέρουσες ειδήσεις οικονομικού, πολιτιστικού πολιτικού και εθνικού περιεχομένου, σχολιασμένες από τον Πολύδωρο Δάκογλου και τον Άγγελο Δρίτσα, το σημερινό magazino 2+1 του argolidatv.

Η πορεία της διάθεσης του Βερύκοκου, τα προβλήματα των παραγωγών και η αναφορά σε μειωμένο ενδιαφέρον των βουλευτών της Αργολίδας καθώς και το ρεπορτάζ για την έναρξη της δακοκτονίας και την ελπίδα για αποφυγή μιας ακόμη καταστροφικής χρονιάς λόγω αδράνειας της Περιφέρειας, ήταν οι οικονομικές σελίδες του 2+1.

Τις Πολιτιστικές σελίδες του 2+1 απασχόλησαν το Φεστιβάλ Ναυπλίου που ξεκίνησε χθες, στην ειδυλλιακή  πλατεία του Αγίου Γεωργίου, με τον διάσημο Ιρλανδο τραγουδιστή Jazz, Cormak Kenevey, και τα Μικρασιατικά που ξεκινούν αύριο στη Νέα Κίο με οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου. Σχολιάστηκαν με αναφορές στην δικαίωση της επιμονής της Δημοτικής αρχής Κωστούρου να στηρίξει το Φεστιβάλ Ναυπλίου, στα χρόνια της κρίσης και να το επαναφέρει στα χνάρια της κλασικής μουσικής.

Η πολιτική αναφορά στην έλλειψη γνώσεων και στρατηγικής στην επικοινωνία των υποψηφίων βουλευτών, καθώς και ο σχολιασμός των μέχρι χθες νέων δεδομένων της πλατφόρμας psifisto για την προτίμηση των βουλευτών στα κόμματα που προβλέπεται να καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, κάλυψαν το πολιτικό τμήμα του magazinο.

Τέλος, η αναφορά στον αρχηγό του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των νέων της ΕΟΚΑ για Ελευθερία και Ένωση με την Ελλάδα, έφερε στο φως ένα ξεχασμένο ντοκουμέντο και μια υπενθύμιση του πως, το πολιτικό και πνευματικό υπηρετικό προσωπικό των ταγών της παγκοσμιοποίησης, απωθούν στο βάθος της ιστορικής μνήμης Πρόσωπα και Γεγονότα που θα έπρεπε να γνωρίζουν και να τιμούν οι νέες γενιές των Ελλήνων.

Η υποδοχή του στρατηγού Γρίβα Διγενή, στην Βουλή των αντιπροσώπων της Κύπρου και ο ύμνος των εκπροσώπων του Λαού, δια στόματος Γλαύκου Κληρίδη, Προέδρου της Βουλής και αργότερα Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι το ξεχασμένο ντοκουμέντο που ακούσθηκε, με το κλείσιμο της εκπομπής 2+1 (από 35ο λεπτό μέχρι 38.30′).

Για να παρακολουθήσετε την εκπομπή, πατήστε ΕΔΩ