Ο Κωστούρος κέρδισε τη μάχη των εγκαινίων, με περισσότερο κόσμο, καλύτερη ομιλία και πιο άρτια οργάνωση (και VIDEO)

626
Με τον Δημήτρη Μπουγιώτη, υποψήφιο στο Τοπικό Ναυπλίου

Εντυπωσιακή σε όγκο παρισταμένων και σε ανταπόκριση προς όσα έλεγε ο ομιλητής, ήταν η πρώτη συγκέντρωση του Δημήτρη Κωστούρου, με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της παράταξης “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα” και την παρουσίαση των 160 περίπου υποψηφίων του.

Οι περίπου 1.500 Δημότες που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο Εκλογικό Κέντρο όπου είχε στηθεί η εξέδρα του ομιλητή, παρέμειναν επί δίωρο, ακούγοντας και χειροκροτώντας τον Δημήτρη Κωστούρο να τους αναφέρει, πολύ περιληπτικά, κάποια από τα έργα της δημοτικής του αρχής. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, προαναγγέλλοντας την κεντρική του πολιτική ομιλία για την επόμενη Παρασκευή,  24η Μαΐου 2019, υποσχέθηκε να αναφερθεί στο σύνολο του έργου του.

Σε ήπιους τόνους και χωρίς χαρακτηρισμούς κατά προσώπων, ο Δημήτρης Κωστούρος μίλησε για τα μεγάλα έργα εκβάθυνσης του λιμανιού και των αναπλάσεων στον Ψαρομαχαλά και την Αιγίου τα οποία εκτελούνται ή έλαβαν έγκριση δημοπράτησης, τονίζοντας ότι οι αντίπαλοί του δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη για τις μεγάλες αυτές επιτυχίες που αφορούν το μέλλον της πόλης του Ναυπλίου.

Επέμεινε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι κάθε έργο στην Παλαιά Πόλη του Ναυπλίου, δίνει θέσεις εργασίας σε Δημότες των Κοινοτήτων και δημιουργεί καταναλωτική αγορά των αγροτικών προϊόντων που παράγουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου.

Αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην αναπτυξιακή στρατηγική που εφάρμοσε στηριγμένη στον Τουρισμό και τον Πολιτισμό θυμίζοντας ότι 33 χώρες εκπροσωπήθηκαν στο σαλόνι των τουριστικών σκαφών ενώ στους μαραθώνιους που έχουν καθιερωθεί ως διεθνή γεγονότα σημετέχουν χιλιάδες επισκέπτες πολλοί των οποίων έρχονται για τον σκοπό αυτό από χώρες του εξωτερικού.

Κατηγόρησε τους αντιπάλους του για εμπάθεια και άγνοια, σχετικά με ότι ισχύει σήμερα στην Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας συγχρόνως πως τα εκατοντάδες μεγάλα και μικρά έργα που ολοκλήρωσε ή εκτελεί, κατασκευάσθηκαν σε καιρό οικονομικής κρίσης χωρίς ουσιαστική κρατική χρηματοδότηση, χάρις στη νοικοκυρεμένη οικονομική διαχείριση.

Επέμεινε στο Κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, αποκαλύπτοντας πως μέχρι το 2012 δεν υπήρχε ούτε μία κοινωνική δομή στον Δήμο Ναυπλιέων. Σήμερα λειτουργούν, Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κοινωνικό Ιατρείο, το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας, και δομές υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων.

Δημήτρης Κωστούρος

«Το Ναύπλιο έχει αλλάξει», τόνισε, «αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε καλύτερα ακόμη αποτελέσματα καθώς θα ρίξουμε στον αγώνα αυτό ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους που ελευθερώσαμε από την προβληματική κατάσταση που κληρονομήσαμε με χρέη και μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας».   

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, κατά την διάρκεια της οποίας ο κόσμος τον άκουγε με μεγάλη προσοχή ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου παρουσίασε ένα προς ένα τους 160 περίπου υποψήφιους του ψηφοδελτίου του αναφέροντας συγχρόνως την προσφορά τους ή την χρησιμότητά τους.

Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση ήταν καλά οργανωμένη. Ο ήχος ακουγόταν με ευκρίνεια σε όλη την έκταση που είχε καταλάβει ο κόσμος και επί πλέον, υπήρξε πρόβλεψη επαρκούς φωτισμού του χώρου για διευκόλυνση των παρισταμένων και των Μέσων Επικοινωνίας.