ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Τα αυτοκίνητα των επισκεπτών έφτασαν μέχρι τη λιθοριπή και μέχρι την Πρόνοια

211

Ήταν ένα διαφορετικό Σαββατοκύριακο, αυτό που έζησαν όσοι επισκέφθηκαν το Ναύπλιον. Ήταν το Σαββατοκύριακο των καρναβαλιστών, των πειραγμάτων, των μεταμφιεσμένων, της μουσικής και του χορού. Έλλειψε όμως ο αυθορμητισμός. Και πως να υπάρξει άλλωστε αφού οι περισσότεροι από 5.000 Έλληνες και ξένοι, ντόπιοι και επισκέπτες, ήρθαν για να δουν και όχι για να πρωταγωνιστήσουν.

Παρ’ όλα αυτά, το Βενετσιάνικο καρναβάλι στο Ναύπλιο κέρδισε τις εντυπώσεις και οι επισκέπτες της πόλης έφυγαν αποφασισμένοι να ξανάρθουν αξιοποιώντας την πραγματικότητα του συνθήματος “ΝΑΥΠΛΙΟ 365 το χρόνο”, το οποίο και προωθεί ως Τουριστική στρατηγική η Δημοτική αρχή Κωστούρου.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, και το Σωματείο «Φίλοι ΠΛΙ» διοργάνωσαν τη βραδυά του Σαββάτου 9 Μαρτίου με θεατρικές ομάδες και καρναβαλιστές Δρόμου να ξεκινούν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Δημαρχείο για το μαγικό ταξίδι της Commedia dell’ Art.

Οι καρναβαλιστές και τα Ντόμινο έπαιζαν με το κοινό, προαναγγέλλοντας την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, τους περίφημους Hellix Action Theatre.

Κόσμος και θεατράνθρωποι κατάληξαν στην πλατεία Συντάγματος χορεύοντας, με τους ήχους και τον ρυθμό της ταραντέλας.

Την Κυριακή, 10 Μαρτίου, ακολούθησε η καρναβαλική παρέλαση, το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, η ρίψη πυροτεχνημάτων και ένα δίωρο όπου τα στενά και οι πλατείες του Ναυπλίου μεταβλήθηκαν σε υπαίθριες πίστες.

Στην καρναβαλική παρέλαση συμμετείχαν Δημοτικά Σχολεία με πολύ καλές παρουσίες (ξεχώρισε η ομάδα του Ανυφιού) και πολλές μικρές ομάδες μεταμφιεσμένων, σε αντίθεση με τα άρματα που ήσαν περιορισμένα.

Την εντολή “να καεί ο Καρνάβαλος και να φύγουν οι στεναχώριες” έδωσε ο Δήμαρχος του Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, από το μπαλκόνι του Παλαιού Δημαρχείου, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.