Ο Καμπόσος κρατάει ζωντανό το δικαίωμα στο όνειρο

177
Η στιγμή της υπογραφής της δεσμευτικής επιστολής
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Είναι πρωτεύον χαρακτηριστικό του Δημήτρη Καμπόσου. Έχει όνειρα για τον δήμο όπου γεννήθηκε. Τα εκφράζει δημόσια… καθιστά κοινωνούς τους πολίτες… πείθει τους συνεργάτες του να τα υιοθετήσουν και …τα υλοποιεί.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά την πρώτη δημόσια αναγγελία της πρόθεσης δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου τουριστικού έργου που αφορά την κατασκευή και λειτουργία θεματολογικού πάρκου, δίπλα από τις Μυκήνες, επιβεβαιώνει και πάλι τον εαυτό του. Η κατασκευή του Ιστορικού και Μυθολογικού σε έκταση 3.000 στρεμμάτων δείχνει να έρχεται, αποφασιστικά πιο κοντά. Πρόκειται για μία επένδυση 600.000.000 ευρώ, κατ’ ελάχιστον, όπου θα δημιουργηθούν περισσότερες από 6.000 θέσεις εργασίας (σταδιακά).

Ο Καμπόσος συνέλαβε την ιδέα. Αγωνίστηκε να βρει επιχειρηματικό σχήμα που θα την υιοθετήσει και θα την χρηματοδοτήσει. Ανάλωσε προσωπικό χρόνο και χρήμα προωθώντας το έργο που θα αλλάξει τη ζωή των  συνδημοτών του και της ευρύτερης περιοχής. Και το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, είχε τη χαρά να παρουσιάσει ένα επιχειρηματικό σχήμα που πίστεψε στο όνειρό του και αποδέχτηκε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του, αποδίδοντας στον Δήμο Άργους Μυκηνών, την υπεραξία που θα διασφαλίσει τα παιδιά και τα παιδιά των παιδιών των Αργείων και όχι μόνον.

 

Η αναμόρφωση της πλατείας Αγίου Πέτρου, η δημιουργία της Αίθουσας Τέχνης «Μέγας Αλέξανδρος», η ανάδειξη της Αργειακής καταγωγής της δυναστείας του Φιλίππου, η κατασκευή του Κολυμβητηρίου, όλα αυτά τα έργα που υλοποιήθηκαν στην περίοδο των μνημονίων, είναι έργα οραματιστή.

Για όλα, όταν τα εξήγγειλε, κάποιοι ξεπερασμένοι και κουρασμένοι παλαιοκομματικοί, τον λοιδόρησαν. Κατά την  διάρκεια της κατασκευής τους, παρενέβαλαν προσκόμματα και τον αμφισβήτησαν για το αν θα τα ολοκληρώσει. Ακόμα και μετά την απόδοσή τους προς χρίση από τους Δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, η μικροψυχία δεν τους επέτρεψε να παραδεχτούν το λάθος τους. Παρέμειναν στη μιζέρια τους, κόντρα στη βούληση των Δημοτών που τα έχουν ενσωματώσει στη ζωή τους.

Ο Λαός, η Ζωή και η Πραγματικότητα, βγάζουν στο περιθώριο τους μίζερους και τους ξεπερασμένους.

Ο Λαός, ιδιαίτερα σε ώρες κρίσιμες, αναζητά Ηγέτες που θα τον οδηγήσουν έξω από την έρημο της μετριότητας και της εσωστρέφειας.

Ο Λαός, και όχι οι λίγοι κομματικοδίαιτοι και κρατικοδίαιτοι που τον απομυζούν πουλώντας του φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, έχει ένστικτο υγιές. Γνωρίζει να κάνει τις σωστές επιλογές.

Η περίπτωση του Οραματιστή Δημάρχου Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, είναι ένα από τα λίγα παραδείγματα που μας επιτρέπει να κρατάμε ζωντανή την Ελπίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: ΕΔΩ